23 Eylül 2024 Pazartesi

Kadın katiline emsal karar 

Gülnur Kocabaş'ı katleden Yusuf Akbulut'un yargılandığı davada karar çıktı. Akbulut, "tasarlayarak öldürme" suçundan indirimsiz şekilde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Manisa'da 28 Mayıs 2020'de Şehzadeler ilçesine bağlı Alaybey Mahallesi'ndeki evinden işe gitmek üzere çıkan Gülnur Kocabaş'ı katleden Yusuf Akbulut hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması Manisa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Gülnur Kocabaş ailesinin hazır bulunduğu duruşmada Yusuf Akbulut, tutuklu bulunduğu Manisa T Tipi Kapalı Hapishanesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildi. Duruşmada Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği avukatları davaya müdahil oldu.

Önceki duruşmada savcının verdiği mütalaayı yinelemesinin ardından mahkeme heyeti de mütalaayı kabul ettiğini belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın "Tasarlayarak öldürme" suçundan indirimsiz bir şekilde ağırlaştırılmış hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.

BABA KOCABAŞ: ADALET YERİNİ BULDU
Duruşmanın ardından açıklama yapan Gülnur'un babası Eyüp Kocabaş, "Dava bizim şu an istediğimiz gibi sonuçlandı. Bir üst mahkeme bozmazsa karardan memnunuz. Adalet yerini buldu diyebilirim" dedi.

AV. TÜRK: EMSAL OLARAK TUTABİLECEĞİMİZ BİR KARAR
Gülnur Kocabaş ailesinin avukatı Avukat Özgü Türk ise dava süresince katliamın tasarlanarak gerçekleştirildiğini ifade ederek kararın emsal niteliğinde olduğunu dile getirdi. Sanığın ise tahrike dayalı birdenbire işlenmiş bir katliam olduğunu iddia ettiğini kaydeden Türk, "Yapılan yargılama sonucu sanık alabileceği en yüksek cezayı aldı. Türk Ceza Kanunları uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Gülnur'un kendisini aldattığı, kötü sözler söylediği yönündeki savunmalara mahkeme itibar etmedi. Bu nedenle haksız tahrik indirimi de uygulanmadı. Sadece duruşmadaki hal ve tavırlarının sanığın iyi hali olabileceğine dair bir kanaat getirilmedi. Bu nedenle iyi hal indirimi de uygulanmadı. Kadın cinayetleri açısından bu karar bir nebze de olsa içimize su serpti. Elimizde emsal olarak tutabileceğimiz bir karar çıktı. En azından içimiz rahatladı" diye konuştu.