30 Eylül 2024 Pazartesi

Kadıköy'de Suruç için bildiri dağıtımına polis saldırdı: 17 gözaltı

20 Temmuz'da Süreyya Operası önünde yapılacak anmaya çağrı için Kadıköy'de bildiri dağıtımı yapan kitleye polis saldırdı. Saldırıda, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz ile ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci'nin de aralarında 17 kişi gözaltına alındı.

Suruç katliamının yıldönümü dolayısıyla 20 Temmuz'da Süreyya Operası önünde yapılacak anmaya çağrı için Kadıköy'de yapılan bildiri dağıtımına polis saldırdı.

Ara sokaklarda kitlesel bir şekilde, ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildiri dağıtımı yapan kitlenin önü polis tarafından kesildi. Polis, slogan atıldığı için bildiri dağıtımını engellemek istedi. Bunun üzerine kitleye saldırdı.

Buna rağmen dağılmayan kitle ara sokaklarda bildiri dağıtımına sürdürdü. Polis, bir kez daha saldırdı.

Saldırıda SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz gözaltın alındı.

Kitle saldırının ardından Khalkedon Meydanı'nda toplandı ve "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganını attı. Polis burada da saldırdı. Saldırıda, SGDF üyesi Can Papila, Yaren Tuncer, Hivda Selen, ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci ve İl Yöneticileri Serfinaz Göçmez ve Çınar Altan ile ESP üyeleri Volkan Uyar, Ümmühan Özdemir, Kadınların Kurtuluşu'ndan Burcugül Çubuk ve Seher Beytaş, Dev-Güç MYK üyesi Can Çıldır'ın da aralarında olduğu toplam 17 kişi gözaltına alındı.