1 Ekim 2024 Salı

Kadıköy'de kadına şiddet uygulayan 2 polis görevden alındı

Kadıköy'de maskesini düzgün takmadığı iddiasıyla bir kadını darp ederek gözaltına alınan, kendileri de maskesiz olan polisler görevden uzaklaştırıldı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, maskelerini düzgün takmadıkları için durdurdukları iki kadından birini darp eden polisler görevden uzaklaştırıldı.

İki kadını durduran polisler, kadınlardan birini maskesi burnunu kapatmadığı için ceza kesmek istedi. Polislerin de maske takmamasına tepki gösteren kadın, ceza kesilmesine karşı çıktı. Polis bunun üzerine kadını darp etti, yerlerde sürüklendi. Gözaltına alınan kadın bir süre sonra serbest bırakıldı.

Polis şiddetine ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ve büyük tepki gösterilmesi üzerine polisler görevden uzaklaştırıldı.

ÇHD GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMIŞTI
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi gözaltına alınan kadının görüntüsünü paylaşarak, "Maskesi burnunu kapatmadığı iddiasıyla durdurulup ceza kesilmek istenen, daha sonra polislerin sözlü tacizine maruz kalan iki genç kadın darp edilerek gözaltına alındı. 'Usulüne uygun maske takmamak' iddiasının karşıtlığı ayaküstü sorgu, para cezası, taciz, darp ve TERS KELEPÇE ile gözaltı. Avukat arkadaşlarımız kadınların yanında ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunulacak" dedi.

POLİSİN DE MASKESİ YOK
Polis tarafından darp edilen ve gözaltına alınan kadın, Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, polislerin de maskesinin olmadığını ve buna itiraz ettiği için gözaltına alındığını kaydetti. Paylaşımında, "Kendilerinin de maskesi yoktu zaten. Bunu söyleyip cezaya itiraz ettiğim için beni karakola götürmek istedi. Reddettim ve olay yerinden uzaklaşırken arkamdan gelip beni yakaladı" dedi.

VALİLİKTEN ÜZÜNTÜ AÇIKLAMASI
İstanbul Valiliği, sosyal medyada paylaşılan görüntülere ilişkin açıklama yaptı. Valilik, başlatılan soruşturma kapsamında polislerin görevden uzaklaştırıldığını kaydetti.