30 Eylül 2024 Pazartesi

Kadıköy'de gözaltına alınan 20 kişi serbest bırakıldı

20 Temmuz'da Süreyya Operası önünde yapılacak anmaya çağrı için Kadıköy'de bildiri dağıtımı sırasında gözaltına alınan 20 kişi emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Suruç katliamının yıldönümü dolayısıyla 20 Temmuz'da Süreyya Operası önünde yapılacak anmaya çağrı için Kadıköy'de yapılan bildiri dağıtımına polisin saldırısında 20 kişi gözaltına alındı.

Aralarında SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, SGDF üyesi Can Papila, Yaren Tuncer, Hivda Selen, ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci ve İl Yöneticileri Serfinaz Göçmez ve Çınar Altan ile ESP üyeleri Volkan Uyar, Ümmühan Özdemir, Kadınların Kurtuluşu'ndan Burcugül Çubuk ve Seher Beytaş, Dev-Güç MYK üyesi Can Çıldır'ın da olduğu 20 kişi Rıhtım Karakolu'na götürüldü.

Buradaki işlemlerin ardından gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Küdürlüğü'ne götürüldü. Buradaki işlemlerin ardından hastaneye götürülen devrimciler, sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

Hastane önünde açıklama yapan SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz, "Suruç katliamının 5. yılı, biz 4 yıldır sokaklarda adalet mücadelesini büyütmeye çalışıyoruz. Ama her seferinde polisin şiddetine maruz kalıyoruz. Anmalarımızı gerçekleştiremiyoruz. Bugün de Suruç'un 5. yılına dair bildirilerimizi dağıtırken işkenceyle gözaltına alındık. Aslında bizlerin büyütmek istediği adalet mücadelesine bir darbe olarak görmek gerekiyor. Biz adalet mücadelemizi sokaklarda büyütmeye devam edeceğiz. 20 Temmuz günü saat 18.00'de Suruç ailelerinin oturmasına, saat 19.00'da gençlik örgütlerinin örgütlediği Suruç yürüyüşüne çağırıyoruz. Suruç için adalet herkes için adalet" dedi.