8 Ekim 2024 Salı

Kadıköy Dayanışma Ağı, yangın bölgesinde 

Kadıköy Dayanışma Ağı, yangın bölgesinde itfaiye ekiplerinin öncülüğünde çalışmalar yürütüyor. Yangına müdahalenin ardından da bölgede yeniden inşa çalışmalarına katılmayı planlıyor. Kadıköy Dayanışma Ağı, belediyenin ihtiyaç listesi kapsamında da yürüttüğü kampanyaya devam edeceğini duyurdu. 

Kadıköy Dayanışma Ağı, yangın bölgesinde. Gönüllülerle birlikte çalışan Kadıköy Dayanışma Ağı, yangınlara müdahale ediyor, daha sonra da yeniden inşa çalışmalarına katılmayı planlıyor.

"Dayanışma Yaşatır" diyerek Covid -19 pandemisinin başında kurulan Kadıköy Dayanışma Ağı şimdi de orman yangınlarına karşı dayanışmayı büyütmek için Muğla'da. Pandemi içerisinde evlerde siperlik üretip sağlık, market, kargo çalışanlarına ve ihtiyacı olanlara yollayan, kapatmalar nedeniyle işinden olanlara gıda kolisi dayanışmasıyla ulaşan, tüm dükkanlar kapandığında sokakta yaşayanlara ve çalışamadığı için zorluk çekenlere yemek yapıp dağıtan, online eğitime geçilince bilgisayarı ya da tableti olmadığı için eğitime erişemeyen çocuklara bilgisayar ve tablet ayarlayan Kadıköy Dayanışma Ağı, bu dayanışmadan aldığı güçle şimdi de yangınlara müdahale için gerekli ekipmanları toplayıp yangın bölgesine göndererek ve 20 kişilik bir gönüllü ekiple Muğla'da.

Bölgede bulunan itfaiye ekiplerinin öncülüğünde çalışmalar yürüten dayanışma ağı gönüllüleri ilk olarak Dalaman yangının soğutma çalışmalarına katılıp ardından da Köyceğiz'deki yangına müdahale ettiler. 8 Ağustos Pazar günü bölgeye varan ekip 11 Ağustos Çarşamba günü dönecek. Fakat dayanışma ağının belediyelerin ihtiyaç listesi kapsamında yürüttüğü kampanya devam edecek.