22 Eylül 2024 Pazar

Kadıköy Anadolu Lisesi'nde 'hadis halkası' protestosu

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri "Hadis halkası olacak, seni de bekleriz" mesajıyla okul mescidinde dini sohbete davet edilmelerine tepki gösterdi. Okul yönetimden herhangi bir açıklama gelmedi.
Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL) öğrencileri, toplu mesaj uygulamasıyla 'dini sohbete' davet edildiklerini ve okul yönetiminin de buna göz yumduğunu belirterek okul yönetimini protesto etti.
 
Okul bahçesinde toplanan ve okul duvarına "Bu okulun sahibi fikri hür vicdanı hür öğrencilerdir" yazılı pankart asan öğrenciler, alkışlar eşliğinde okul müdürünü göreve davet etti. CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya adresinden duyurduğu olayda, Kadıköy Anadolu Lisesi'nde "yönetim destekli bir grup öğrencinin diğer öğrencileri dini sohbetlere katılmaya zorladığını" söyledi.
 
Yarkadaş, Twitter hesabından, bu baskılar üzerine öğrencilerin tepki gösterdiğini paylaştı. Yarkadaş bir sonraki Tweetinde ise öğrencilerin dini sohbetlere çağrıldığını örnekleyen bir ekran görüntüsü paylaştı. Yarkadaş, fotoğrafın altına, "Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, yönetim destekli organizasyonla işte bu şekilde dini sohbetlere götürülmek isteniyor. Öğrenciler ise 'Dinde zorlama yoktur' diyerek sohbetlere götürülmeyi reddediyor. Şu an Okul Aile Birliği müdürle toplantı yapıyor. Gelişmeleri izliyorum" diye yazdı.