21 Eylül 2024 Cumartesi

JKŞ: YPJ kadınların özsavunma iradesidir, büyüteceğiz

Komünist Devrimci Kadınlar, YPJ'nin 9. kuruluş yıldönümünde açıklama yaptı, "Kadın ordumuz YPJ'nin kuruluşunu kutluyor ve YPJ şahsında kadın iradesini devrimin her alanında büyüteceğimizi ifade ediyoruz. Yine bütün dünya ezilen ve emekçi kadınlarına Rojava kadın devrimine yönelik bütün saldırılara karşı mücadele çağrısı yapıyoruz" dedi.

Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ), Yekîneyên Parastina Jin'in (YPJ) 9. kuruluş yıldönümünü kutladı, kadınlara YPJ iradesini büyütme çağrısı yaptı.

Rojava devriminin büyük bedeller ve emekler ile kazanıldığını kaydeden JKŞ, kadın devrimi kazanımına işaret etti, "Kadın devrimimiz elbetteki yüzbinlerce kadın savaşçının iradesi ve ödediği bedeller sayesinde kazanıldı. Kadın devrimimizin kazanılmasının en büyük temellerinden birisi devrim içerisinde kadınların özsavunma gücünü örgütleyerek kadın ordulaşması çizgisini yaratan YPJ'dir. YPJ ezilen kadın cinsin savunması olduğu kadar aynı zamanda dil, kültür, tarih, toprak ve gelecek savunmasıdır. Kapitalist, feodal erkek egemen sistemin ve zihniyetin Ortadoğu coğrafyasında kadınlara biçtiği geleneksel, toplumsal rollere, kadın köleleşmesine, kadının adının tarihten, siyasetten ve yaşamdan silinmesine karşı vurulan en büyük darbedir YPJ. YPJ kadınların örgütlü özsavunma gücüdür" diye belirtti.

YPJ'nin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriyeli ve Ortadoğulu kadınlara olduğu kadar bütün dünya kadınlarına da yürünecek yolu gösterdiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bütün dünyada ve Ortadoğu'da kadınların her gün katledildiği, tacize, tecavüze, şiddete, emek sömürüsüne maruz kaldığı koşullarda ezilen bir cins olarak kadınların ve LGBTİ+'ların erkek egemen kapitalist ve emperyalist sistemlere karşı örgütlenmekten ve savaşmaktan başka yolu yoktur. Özgürlük her daim tırnakla ve kanla kopartılıp alınacak kadar yakındır. İşte kadın devrimimiz bize özgürlüğün şarkısını haykırıyor. Özgürlük hiçbir zaman bedelsiz, inançsız ve emeksiz kazanılamaz. Çünkü bin yıllara dayanan erkek egemen köleci, feodal, kapitalist sistemler aynı zamanda kadının köleleştirilmesinin tarihidir. Bu nedenle ezilen cinslere, kadınlara her zaman tarihin çağrısı örgütlenin, savaşın ve özgürleşin çağrısıdır. Tarihimiz, dünümüz ve bu günümüz bize bunu söylüyor. Kadın devrimimiz dünden bu güne kadın emeği ve bedelleri üzerinden büyüyor. Devrimin savaşım gücü Arinler, Saryalar, Avestalar, İvanalar, Raperinler, Leylalar, Nalinler bize, bütün kadınlara bu çağrıyı yapıyor. Hevrinler, Sadalar, Hindlar, Zilanlar bize devrimin kadın iradesini büyütme çağrısı yapıyor.

"Bu çağrı bu gün devrimin kadın savaşım gücü YPJ'yi, devrimin inşasını büyütme çağrısıdır. Bizler Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ) olarak 9. kuruluş yıldönümünde kadın ordumuz YPJ'nin kuruluşunu kutluyor ve YPJ şahsında kadın iradesini devrimin her alanında büyüteceğimizi ifade ediyoruz. Yine bütün dünya ezilen ve emekçi kadınlarına Rojava kadın devrimine yönelik bütün saldırılara karşı mücadele çağrısı yapıyoruz."