25 Eylül 2024 Çarşamba

JKŞ: Sosyalist kadın iradesi hiçbir zaman boyun eğmez

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), sosyalistleri hedef alan siyasi soykırım saldırısına tepki gösterdi, "Bu saldırılar boşunadır. Sosyalist kadın iradesi hiçbir zaman boyun eğmez" denildi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da sosyalistlere yönelik gerçekleştirilen gözaltı saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Gerçekleştirilen siyasi soykırım saldırısının kadın özgürlük mücadelesine yönelik önemli bir saldırı olduğunu kaydeden JKŞ “Sosyalist Kadın Meclisleri üyelerinin ve kadın milletvekili adaylarının, diktatör faşist Erdoğan’ın talimatıyla gözaltına alınması, kadın özgürlük mücadelemize yönelik önemli bir saldırıdır” dedi.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimler önce saldırı ve yasakların arttığını vurgulayan JKŞ açıklamasında şunları belirtti: 

"Sosyalist Kadın Meclisleri'nin, erkek egemenliğine ve sömürgeciliğe, faşizme karşı verdiği mücadeleyi saygıyla selamlıyoruz. Arin Mirkanların, Sibel Bulutların, Sevda Çağdaşların ve diğer nice özgür kadının ölümsüzleştiği Rojava kadın devrimi coğrafyasından, ESP/SKM'li ve Yeşil Sol Parti kadın adaylarını, sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.  Bu saldırılar boşunadır. Sosyalist kadın iradesi hiçbir zaman boyun eğmez. Türkiye ve Kürdistan’da, kadın devriminin düşmanlarından hesap soracağız! Kadın özgürlük mücadelemiz mutlaka kazanacak."