22 Eylül 2024 Pazar

JKŞ: Seda ve Hind'in mücadele mirası hesap sorma öfkemizdir

JKŞ üyeleri, Hesekê'de katledilen Seda Feysel El Hermas ve Hind Letif El Xidar için Dirbesiye'de basın açıklaması düzenledi.

Devrimci Komünist Kadınlar (Jinên Komûnîst ên Şoreşger – JKŞ), 23 Ocak günü Hesekê'nin Deşişa ilçesinde IŞİD tarafından katledilen Til Şayîr Beldesi Eşbaşkanı Seda Feysel El Hermas ve Deşişa Ekonomi Komitesi Yardımcısı Hind Latif El Xidir'e ilişkin basın açıklaması yaptı.

TKŞ binasında yapılan basın açıklamasını JKŞ'liler adına Beritan Asya okudu. Asya, Hesekê'deki katliamı, Şengal ve Türk devletinin işgal ettiği Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê'de kadınlara yönelik saldırılar ile Hevrin Xelef, Zehra Berkel, Hebun Mela Xelil ve Emine Weysi'nin katledilmesinin devamı olarak gördüklerini dile getirdi. Asya "IŞİD'in, Türk devleti ve çetelerinin, burada kendi işgal çıkarları doğrultusunda bulunan tüm emperyalist güçlerin ortak noktalarından biri de kadın düşmanlığıdır" dedi.

Saldırıların bütün kadınlara yönelik olduğunu belirten Asya, "Bu saldırı devrimin yarısı olan biz kadınları hedeflediği gibi bir taraftan da, devrimimizin üzerinde büyüdüğü Kürt-Arap ittifakını hedeflemektedir. Seda ve Hind yoldaşların mücadele mirası, hesap sorma öfkemizdir. Birimizin acısı hepimizin hesap ve öfkesidir" şeklinde konuştu. Asya konuşmasının sonunda tüm Kuzey ve Doğu Suriyeli halklarına başsağlığı diledi.