21 Eylül 2024 Cumartesi

JKŞ Qamişlo'da 8 Mart etkinliği gerçekleştirdi

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Qamişlo'da kutlama yaptı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Qamişlo'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik alanına "Özgürlük için örgütlenelim, erkek egemenliğine karşı savaşalım" yazılı pankart ile İvana Hoffman, Zilan Destan, Sarya Özgür ve farklı dönemlerde ölümsüzleşen komünist kadın savaşçıların resimleri asıldı.

Etkinliğe Qamişlo'nun farklı mahallelerinden Kürt, Arap, Süryani kadınlar katıldı. Zozan Salonunda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşuyla başladı. Sinevizyon gösterimi yapılan etkinlikte JKŞ adına Beritan Asya konuşma yaptı.

Hesekê'de kadınların direniş ruhunun bir kez daha DAİŞ çetelerini yenilgiye uğrattığını vurgulayan Asya, "Biz kadınların direniş ruhu bir kez daha işgalci Türk devleti ve Suriye Rejimi'nin oyunları karşısında kazandı. Çünkü biz DAİŞ, El Nusra çetelerin zihniyetini işgal altındaki topraklarımızdan biliyoruz. Her gün Efrin'de onlarca kadın çeteler tarafından kaçırılıyorsa, tecavüze uğruyorsa bu erkek egemenliğinin, kapitalizmin zihniyetidir. Bütün dünyada erkek egemen zihniyet kadın özgürlüğüne, kadın kimliğine ve kadın kazanımlarına karşıdır" dedi.

13 Haziran 2021 tarihinde Qamişlo'da devrimci görevleri başındayken ölümsüzleşen Zilan Destan'ı anan Beritan Asya şunları vurguladı, "Genç kadın komünist Zilan bizlere genç kadınların örgütlenmesi, özgürleştirilmesi mirasını bıraktı. Bugün Şehit Zilan şahsında kadın devrimimizin kazanımlarına sahip çıkmalıyız. Çünkü bugün bütün dünyada yürütülen kadın özgürlük mücadelesinde Rojava'daki kadınların iradesi örnek alınıyor. Bu yüzden Kürt, Arap, Çerkes, Ermeni ve diğer bütün devrim bileşeni kadınların rengiyle, örgütlülüğümüzü, mücadelemizi büyüteceğiz."

Tüm kadınları örgütlenmeye çağıran Beritan Asya konuşmasının sonunda dünya kadın grevini selamladı.

Daha sonra Dengdar Müzik grubu ile Saz ve Awaz grupları sahne aldı. Etkinlik halaylar eşliğinde sona erdi.