23 Eylül 2024 Pazartesi

JKŞ: Eyde ve Aye'nin katilleri kadın mahkemelerinde yargılanmalı

JKŞ, zorla evlendirmeyi kabul etmedikleri için katledilen 13 yaşındaki Eyde El Seîdo ve 14 yaşındaki Aye El Xilêf için Dirbêsiyê'de Şehit Asiman Parkı'nda basın açıklaması düzenledi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), aileleri tarafından zorla evlendirilmek istenmelerine karşı çıktıkları için katledilen 13 yaşındaki Eyde El Seîdo ve 14 yaşındaki Aye El Xilêf için eylemlerini sürdürdü.

Dirbêsiyê'de Şehit Asiman Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştiren JKŞ üyeleri, kadınlara yaşam hakkı tanımayan erkek egemenliğine karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. "Kahrolsun erkek egemen zihniyet" yazılı dövizler taşıyan JKŞ üyeleri, katillerin kadın mahkemelerinde yargılanması talebini dile getirdi.

JKŞ adına açıklama yapan Nujiyan Baran, yasalara aykırı olmasına rağmDirbêsiyê'de Şehit Asiman Parkı'ndaen erkek egemenliğinin 
kız çocuklarını evlenmeye zorladığını dile getirdi. 13 yaşındaki Eyde'nin ailesindeki erkekler tarafından kurşuna dizilerek katledildiğini hatırlatan Baran, devrimle birlikte elde edilen kadın kazanımlarını zayıflatmak isteyen anlayışlara karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Baran, kadın katillerinden hesap sorulması için yargılamanın kadın mahkemelerinde gerçekleştirilmesini istediklerini dile getirdi. Baran, JKŞ olarak tüm kadınları, erkek egemenliğine ve şiddetine karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.