22 Eylül 2024 Pazar

JKŞ 'Erkek egemenliğine karşı kadın devrimiyle zafere' sempozyumu düzenliyor

JKŞ, "Erkek egemenliğine karşı kadın devrimiyle zafere" başlıklı sempozyum düzenleyecek. Sempozyuma ve yürütülen çalışmalara ilişkin ETHA'ya bilgi veren JKŞ Sözcüsü Fadya Sido, katılım çağrısı yaptı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), 5 Kasım günü "Erkek egemenliğine karşı kadın devrimi" başlıklı sempozyum düzenleyecek.

Hesekê'de düzenlenecek sempozyumda, "Silahlı halk direnişinde kadın ve Rojava kadın devrimi deneyimi" ile "Bölgesel devrim ve kadın enternasyonalizmi" konuları üzerine tartışmalar yapılacak. Farklı ülkelerden kadın örgütlerinin de mücadele deneyimlerini video mesaj yoluyla aktaracakları sempozyumda, Kuzey ve Doğu Suriye'de kadın kazanımlarını büyütme mücadelesi üzerinde durulacak.

Sempozyuma ilişkin ETHA'ya konuşan JKŞ Sözcüsü Fadya Sido, sempozyum öncesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kuzey ve Doğu Suriye'de bulunan onlarca kadın örgütü, siyasi parti ve kurumu sempozyuma davet ettiklerini dile getiren Fadya Sido, başta Hesekê, Qamişlo ve Kobanê olmak üzere bulundukları tüm kentlerde kadın toplantıları ve ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Fadya Sido şöyle devam etti: "Devrimci Komünist Kadınlar olarak, 5 Kasım'da düzenleyeceğimiz sempozyum için çalışmalarımızı sürüdürüyoruz. Sempozyumda şiarımız 'Erkek egemenliğine karşı kadın devrimi ile zafere' olacak. Şu ana kadar çalışmalarımız başarılı şekilde devam etti. İyi bir örgütleme çalışması yürüttük. Sempozyum ile Kuzey ve Doğu Suriyeli kadınların mücadele deneyimleri ve enternasyonal kadınların tecrübelerini birlikte tartışmak istiyoruz."

'HER YENİ İŞGALDE ÖNCE KADINLARA SALDIRIYORLAR'
Son dönemde Türk devletinin işgal tehditlerinin arttığına dikkat çeken Fadya Sido, işgalcilerin ilk olarak kadınları ve kadın kazanımlarını hedef aldığını belirtti. Fadya Sido, "Devrimimize yönelik işgal saldırıları artmaktadır. Gerçekleştirilen her yeni işgalde, kadınlara yönelik yeni saldırılar gerçekleştirilmektedir. Kadınlar katlediliyor, tecavüze uğruyor ve kaçırılıyor. Kadınların iradesi kırılmak isteniyor. İşgalciler ilk olarak her zaman kadınları hedef almaktadır" dedi.

'KADINLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ'
Sovyet kadınlarının direnişini hatırlatan ve enternasyonal kadın mücadelesini büyütme çağrısı yapan Sido şöyle devam etti: "Biz kadınların direnmesi ve iradesini güçlendirmesi gerek. Sovyet kadınları silahla güçlü ve büyük bir direniş sergiledi ve direnişteki rollerini iyi oynadı. Bizim de Sovyet kadınlarını örnek almamız gerek. Rojavalı kadınlar olarak, Sovyet kadınlarını örnek alıyor ve devrimimize önderlik ediyoruz. Şimdiye kadar kadın devrimimiz muzaffer şekilde ilerledi. Kadınların haklarını tanımasını, hedef sahibi olmasını ve özgürlüğüne sahip çıkmasını istiyoruz. Kadınların özgürlüğünü, toprağını ve vatanını savunma hedefiyle yaşamasını istiyoruz. Bütün dünya kadınlarına hak ve özgürlüklerine sahip çıkma çağrısı yapıyoruz. Biz kadınlar güçlü bir iradeye sahibiz. İşgalciler ve işgal saldırılarına karşı irademizi daha da güçlendireceğiz."

Fadya Sido konuşmasının sonunda, Kuzey ve Doğu Suriyeli tüm kadınlara sempozyuma katılma çağrısı yaptı.