1 Ekim 2024 Salı

İzol katliamı davasında tahliye

AKP'lilerin saldırdığı ve aynı aileden 4 kişinin yaşamını yitirdiği İzol Katliamında yargılanan tutuklu iki sanık tahliye etti. 

Urfa'nın Siverek ilçesi Çeltik Mahallesi'nde 15 Haziran 2019'da AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol'un oğlu ve kardeşlerinin saldırısında aynı aileden Zozan İzol, eşi Hakkı İzol ve Meral İzol ile oğlu Musa Serhat İzol'u öldürülmüştü.

Olaya ilişkin açılan ve Aksaray 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın 11'inci duruşması görüldü. Davada 5'i firari 11 kişi, tasarlayarak öldürme" ve "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla yargılanıyor.

İKİ TUTUKLUYA TAHLİYE
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada tutuklu sanıklar Serhat Ferman İzol ve Mehmet Metin İzol için tahliye kararı verildi. Daha önce talep edilen Adli Tıp Kurumu (ATK) raporlarının eksik olması nedeniyle karar çıkmadı. Duruşma 5 Ekim'e ertelendi.

DAVA SÜRECİ
Katliamın ardından Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında saldırıya katıldığı tespit edilen Mehmet Fatih, Bülent, Servet, Cemal ve Cihan İzol kardeşler ile Mehmet Metin İzol, Yusuf Rojhat, Mustafa Serdar, Serhat Ferman İzol ve Müslüm Abuz, Ferhat Tulay hakkında iddianame hazırlandı. 11 sanık hakkında, "4 kişiyi tasarlayarak öldürme" ve "6 kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçlarından dörder kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 83 yıldan 128'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bülent, Cihan ve Cemal İzol kardeşler ile oğulları Bozan ile Ferman İzol ile saldırıda annesi ve abisiyle birlikte amcası ve yengesini kaybeden Mehmet Metin İzol ve kardeşi Yusuf Rojhat tutuklanmışlardı. Yusuf Rojhat, beş ay sonra serbest bırakıldı ve tutuksuz yargılanıyor. 5 Mayıs 2020'de güvenlik gerekçesiyle Aksaray'a taşınan davanın devam eden duruşmalarında Cihan, Bülent ve Cemal İzol serbest bırakılmıştı.

Saldırıda yer alan Servet İzol, Mehmet Fatih İzol, Müslüm Abuz, Ferhat Tulay ile Suriye uyruklu olduğu iddia edilen Hüseyin adındaki işçi dahil 5 sanık ise hala firari.