1 Ekim 2024 Salı

İzmir'den 'savaşa hayır' çağrısı

İktidarın savaş politikalarına karşı tepki gösteren HDP İzmir İl Örgütü ve HDK İzmir Meclisi, "Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz" dedi. 

AKP-MHP faşist iktidarın KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırısına tepkiler sürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir Meclis Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek, "Savaşa hayır" dedi. 

"Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz" yazılı pankartın açıldığı eyleme HDP Milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Serpil Kemalbay ve Murat Çepni ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, HDP İzmir İl Eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan ile bileşen siyasi parti temsilcileri, çok  sayıda demokratik kitle örgütü katıldı. 

KEMALBAY: KÜRTLERE KARŞI ZULÜM, ÖLÜMDEN BAŞKA POLİTİKA YAPMIYORLAR
Söz alan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, iktidarın savaş politikalarından başka politikayı savunmadığını belirtti. İktidarın Ukrayna-Rusya savaşı için "Ne gerek var savaşa" dediğini hatırlatan Kemalbay, "Mesele Kürtler'e geldiği zaman Kürtlere karşı ölüm, zulüm işkenceden başka politika yapmıyorlar" dedi. 

Kemalbay, yarın Gündoğdu meydanında kutlanacak 1 Mayıs'a çağırdı. 

ÜNAL: KÜRT HALKININ KAZANIMLARINI YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR
Basın metini okuyan Fevziye Ünal ise "Yayılmacı savaş politikalarına yaslanan AKP-MHP iktidarı, Kürt halkının kazanımların yok etmenin yanı sıra Türkiye halklarını otoriter politikalara razı etmeye çalışıyor" diye konuştu. 

İktidarın ekonomik krize karşı milyonların itirazını, işçilerin direnişini, kadınların görkemli isyanını yok etmek için şiddet ve ölümü temel gündem haline getirmek istediğini kaydeden Ünal, "Savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz" dedi. 

Eylem, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganıyla sona erdi.