22 Eylül 2024 Pazar

İzmir'de tutuklananların sayısı 7'e yükseldi

Hapishanelerde görüşlerine gittikleri tutsaklara para yatırıldığı gerekçesiyle İzmir merkezli yapılan operasyonda gözaltına alınan 3 kişi daha tutuklandı. Tutuklananların sayısı 7'e yükselmiş oldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında 30 Ocak günü 9 kentten gözaltına alınan 30 kişiden 7'si tutuklandı. Önceki gün adliyeye sevk edilen 17 kişiden aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Başkanı Kerim Altınmakas ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Parti Meclisi (PM ) üyesi Didar Gül'ün de bulunduğu 4 kişi tutuklanmıştı. 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Dün ise 7 kişi Buca Jandarma Karakolu'nda ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadeleri alınmadan mahkemeye sevkin ardından Aytaç Asan, Mehmet Ali Kılıç ve Kadir İmre tutuklanırken, Yaşar Arslan, Nupel Ermiş, Mehmet Ermiş ve Zilfi Akman adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklamalara, görüşlerine gittikleri siyasi tutsaklara para yatırdıkları bahane edildi, bu şekilde "örgüte finansman sağlandığı" iddia edildi.