23 Eylül 2024 Pazartesi

İzmir'de tutuklamalara tepki: Mücadele azmimiz büyüyecek

İzmir'de son dönemde yaşanan gözaltı ve tutuklamalara tepki gösteren HEDEP il örgütü, tutuklamaların yıldırmanın aksine mücadele azmini büyüteceğini vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il örgütleri, son dönemde kentte yaşanan gözaltı ve tutuklamalara ilişkin Alsancak'ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi.

"Baskı ve sindirme politikalarınıza boyun eğmeyeceğiz" pankartı açılan eyleme HEDEP milletvekili Burcugül Çubuk'un yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

KOÇ: ÜLKE KARARNAMELERLE YÖNETİLİYOR
HDP İzmir İl Örgütü yöneticisi Mahsum Koç, AKP-MHP faşist iktidarının uzun süredir kutuplaştırma politikalarıyla adaletsizliği körüklediğini ifade etti. İktidarın sıkıştığı her noktada "milli irade" ifadelerine sarıldığına işaret eden Koç, muhalifler söz konusu olduğunda ise her türlü gayrimeşru adımın uygulandığını söyledi. Koç, "Uydurma soruşturmalar ile seçilmişler tutuklanmakta, belediyelere el konularak kayyumlar atanmakta, hazırlanan düzmece fezlekeler ile parlamenterlerin dokunulmazlıkları kaldırılmakta, milli güvenlik gerekçeleri ile işçi grevleri yasaklanmakta ve en önemlisi yasama organı örtülü olarak tasfiye edilerek ülke adeta kararnameler ile yönetilmeye çalışılmaktadır" dedi.

'ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN'
Karakol ve adliyelerin AKP-MHP'nin temsilciliklerine dönüştüğünü ifade eden Koç, hapishanelerdeki tecrit, işkence ve hak ihlallerine işaret etti. İktidarın işkence faillerini korurken suçu ve suçluları ifşa edenleri en acımasız yöntemlerle tutukladıklarını kaydeden Koç, şöyle devam etti: "Arkadaşlarımız bütün siyasi tutsaklarda olduğu gibi siyasal iktidarın muhalifleri sindirme, yok etme ve Türkiye halklarını korku ikliminde yönetme tercihinin sonucu olarak rehin alınmışlardır. Siyasi rehine olarak tutulan arkadaşlarımız su kadar berrak, güneş kadar aydınlıktırlar ve derhal serbest bırakılmalıdırlar. Onların rehin alınması bizleri yıldıramayacağı gibi; omuzlarımıza daha büyük sorumluluklar yükleyerek mücadele azmimizi bilemektedir."

ÇUBUK: BOYUN EĞMEYECEĞİZ
HEDEP milletvekili Burcugül Çubuk ise 1 Aralık'ta tutuklanan 4 kişinin beraat ettikleri dosyalardan, itirafçı beyanlarıyla tekrar tutuklandığını ifade etti. Çubuk, şöyle devam etti: "On yıllardır başta Kürt halkını, devrimcileri, feministleri bunlarla korkutamadınız. Her daim sokakta olduk. Biz polis barikatlarından değil onurumuzu kaybetmekten korkuyoruz. Biz eşitlik, adalet, özgürlük mücadelesinde eksik kalmaktan korkuyoruz. O yüzden bu barikatlar, bir milletvekili konuşurken gözdağı vermeye çalışmanız vız gelir. İtirafçılardan bahsetmeyelim diye etrafımızı çeviriyorsunuz. Ama bizim alnımız ak, başımız dik. Biz boyun eğmeyeceğiz, her yerde konuşmaya devam edeceğiz."