23 Eylül 2024 Pazartesi

İzmir'de HDK ve HDP asgari ücret eylemi

İzmir'de HDK ve HDP, Çiğli'de bulunan Ata Sanayi Sitesi girişinde yaptığı eylemle asgari ücret taleplerini açıkladı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir İl Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü, 2021 yılı asgari ücretine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Çiğli'de bulunan Ata Sanayi Sitesi girişinde yapılan basın açıklamasında "Sefalet değil insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz" yazılı pankart açıldı.

Eylemde basın açıklamasını okuyan HDP PM Üyesi Hacay Yılmaz, "Asgari ücretle yaşamak mümkün değildir. Bu nedenle, asgari ücretle çalışanlar için elektrik, su. doğalgaz kullanımı asgari ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz olmalıdır. Ayrıca. ulaşım, eğitim ve sağlık parasız olmalıdır" dedi.

Yılmaz taleplerini şöyle sıraladı:
Kapitalizme, emek sömürüsüne, yolsuzluk ve talana; gelir dağılımındaki uçuruma, açlık ve yoksulluğa karşı, işçi se emekçilerin insan onuruna yaraşır ekonomik ve sosyal koşullara sahip olması gerekir.
Asgari ücretin dört kişilik bir ailenin tüm ihtiyaçları gözetilerek yoksulluk sınırının üzerinde ve vergiden muaf tutularak belirlenmesini, emekli maaşlarının yoksulluk sınırının üzerinde olması için mücadele ediyoruz.
2021 yılı için asgari ücret. dört kişilik bir ailenin tüm ihtiyaçları gözetilerek, vergiden muaf tutularak belirlenmeli ve net 4 bin lira olmalıdır.