8 Ekim 2024 Salı

İzmir'de hasta tutsak Mahmut Badur'un durumuna dikkat çekildi

İHD İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu, 29 yıldır tutsak olan Mahmut Badur'un sağlık durumuna dikkat çekerek, tahliye edilmesini istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu, Konak Eski Sümerbank önünde yaptığı açıklamada hasta tutsak Mahmut Badur'un durumuna dikkat çekti.

Bu haftaki basın açıklamasını okuyan İHD şube yöneticisi Ahmet Çiçek, 56 yaşındaki Mahmut Badur'un 1992 yılı sonunda tutuklandığını, müebbet hapis hükümlüğü olduğunu kaydetti. 29 yıldır tutsak olan Badur'un çeşitli hapishanelere sevk edildikten sonra şu an Ödemiş T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde olduğunu söyleyen Çiçek, "Badur, Uzun zamandır kalp hastasıdır. İki kez kalp krizi geçirmiş, anjiyo olmuş ve kalbinde stent bulunmaktadır. Stent, uzun zaman önce takıldığı için, stentin değişmesi gerekmesine rağmen değiştirilmemektedir. Böbreğinin biri alınmış, buna bağlı olarak düzenli bir şekilde kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Ailesinden aldığımız bilgiye göre dizlerinde sıvı kaybı oluşmuştur. Bunların yanı sıra dizleri su toplayıp şiştiği için en son dizlerinden su alınmıştır" dedi.

Badur'un hapishanede kaldığı sürede birçok yeni hastalığının ortaya çıktığı ve eski hastalıklarının ağırlaştığına dikkat çeken Çiçek, "Bu süreç böyle devam ettiği sürece olumsuzluklar artacak ve geri dönülemez noktaya gelinecektir. Biz insan hakları savunucuları, görevli ve yetkililerin hasta mahpuslara yaklaşımlarını yakından takip etmeye devam edeceğiz" diye kaydetti.