22 Eylül 2024 Pazar

İzmir'de gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

İzmir'de sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlar gerekçe gösterilerek gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı.

İzmir'de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Birleşik Devrimci Parti Parti Meclisi (PM) Üyesi Mehmet Fırat Ekmen, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Merkez Koordinasyon üyesi Rozana Urkun, TÖP üyesi Berfin Büyükertaş ve Sosyalist Mücadele İnisiyatifi (SMİ) üyesi Tuğçe Kızıldemir, karakol ifadelerinin ardından İzmir Adliyesine sevk edildi.

Gözaltına alınan 4 kişiye sosyal medya hesaplarında İbrahim Kaypakkaya ile Meriç Nehri kenarında askerler tarafından öldürülen Harika Kızılkaya, Burak Ağarmış, Özkan Güzel, Erdoğan Çakır ile ilgili yaptıkları paylaşımlar soruldu. Savcılık ifadesinde de aynı sorular sorulan 4 kişi, adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 4 kişiden Devrimci Parti PM üyesi Mehmet Fırat Ekmen ve SMİ üyesi Tuğçe Kızıldemir haftada 1 imza adli kontrol şartıyla; TÖP MK üyesi Rozana Urkun ile TÖP üyesi Berfin Büyükertaş ise şartsız serbest bırakıldı.