29 Eylül 2024 Pazar

İzmir'de Gezi 7 yaşında: Gezi özgür dünya düşüdür

Gezi'nin yeni bir ülke kurma umudu olduğunu kaydeden İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 7. yılında Gezi direnişi ruhuyla mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı. Açıklamada Gezi şehitleri için denize karanfiller atıldı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Gezi direnişinde 7. yılında yapılan açıklama ile bir kez daha mücadelenin süreceğini kaydetti.

"Karanlık gider Gezi kalır" yazılı pankartla çok sayıda kişi Gündoğdu Meydanı'nda biraraya geldi. Basın metnini okuyan KESK Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, Gezi direnişinin yaşam tarzına müdahaleye, inşaat adı altında dayatılan betonlaşmaya ve kentlerin ruhsuzlaştırılmasına, kültüründen, tarihinden koparılmasına ve bitmek bilmeyen baskılara karşı dipten gelen bir demokrasi çığlığı olduğunu hatırlattı.

"Gezi; Ethem Sarısülük'tür, Medeni Yıldırım'dır, Ali İsmail Korkmaz'dır, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Hasan Ferit, Mehmet Ayvalıtaş'tır. Gülüşü gaz fişeğiyle solan Berkin Elvan'dır Gezi" diyen Beyazadam, Gezi direnişinin 7. yılında meydanlarda korku duvarını aşarak, dayanışma içinde kararlılıkla mücadeleyi sürdürmekten başka çıkar yol olmadığını söyledi.

Gezi'nin emekle, bilimle kurulacak yeni bir  toplum, yeni bir ülke için mücadelenin, umudun adı olduğunu belirten Beyazadam, "Umuttur, dirençtir, yaşama sıkı sıkıya sarılmaktır, paylaşmaktır, birlikte yaşamaktır, saygıdır, bir arada farklı olabilmektir, birlikte öğrenmektir, geleceğimize sahip çıkmaktır, özgür ve eşit bir dünya düşünün peşinde koşmaktır, özgürce dans etmektir Gezi . Çocuklarımıza verdiğimiz sözdür. Dayanışmanın yeryüzünde çizilmiş en güzel resmidir. Karanlık gider, Gezi kalır" dedi.

Açıklamanın ardından Gezi direnişinde şehit düşenler anısına denize karanfil bırakıldı.