1 Ekim 2024 Salı

İzmir'de gençlik örgütleri ulaşım zammını protesto etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşıma yaptığı zammı geri çekmesini isteyen gençlik örgütleri, topladıkları imzaları teslim etti.

İzmir'deki gençlik örgütleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayında meclisten geçirilen ulaşım zamanlarının geri çekilmesi talebiyle basın açıklaması yaptı.

Belediye binası önünde yapılan açıklamada, "Krizin faturası halka kesilemez" pankartını açan öğrenciler, "Aylık ulaşım kaç para? Yok ki bizde hiç para", "Tunç Soyer elini cebimizden çek" ve "Ulaşım haktır satılamaz" dövizleri taşıdı.

Öğrenciler adına konuşan Veli Akman, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 1 yıldır düzenli olarak ulaşım ücretlerine zam yapıldığına dikkat çekerek, bir öncekinin Ekim 2019 tarihinde yapıldığını hatırlattı.

Ulaşım, barınma, beslenme, yaşama hakları kadar gayet temel bir hak olduğunu vurgulayan Akman, "Konu halk ve işçi-emekçiler olduğu müddetçe, sözümüz ona en halkçı belediyelerin dahi siyasi rakipleri ile aralarında sürdürdükleri danışıklı dövüşün sona eridiğinde gözlerini halkın dar bütçesine dikitler" dedi.

İzmir'in ulaşım altyapısı büyük ölçüde aktarma sistemine göre kurgulandığına dikkat çeken Akman, şehrin bir yerinden bir yerine aktarmasız gitmenin neredeyse mümkün olmadığını belirterek, "Gençlik olarak buradayız ve sizin muhatabınızız ulaşım zamları geri çekilmesi için getirdiğimiz imzaları bilhassa Tunç Soyer'e ulaştırmak istiyoruz. Taleplerimiz ise gayet net ve açık Belediye ulaşım zamlarını geri çeksin" dedi.

Açıklamanın ardından 90 dakika için 90 bin imza kampanyası kapsamında topladıkları 10 bin imzayı belediyeye sundu.