23 Eylül 2024 Pazartesi

İzmir'de devrim şehitleri anıldı

İzmir Doğançay ve Asarlık'ta mezarları bulunan devrim şehitleri mezar başında anıldı. Onların mücadeleye, partiye ve devrime inançlarının aktarıldığı anmalarda, birleşik mücadelenin önemine, yoldaşlık ilişkilerine dikkat çekildi. Anmalarda, onların şahsında mücadelenin yükseltileceğinin altı çizildi.

Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla, İzmir'de ölümsüzleşenler mezarı başında anıldı. Sosyalistler Karşıyaka'da bulunan Asarlık ve Doğançay'da mezar başında ölüm orucu direnişçisi Hüseyin Kayacı; İlkay Özbolat, İbrahim Tuna, Ali Temel, Hatice Temel, Mahsun Özer şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu, onların mücadelesinin yükselteceğinin sözünü yineledi.

HÜSEYİN KAYACI: UZUN YILLAR SINIF MÜCADELESİNDE YER ALDI
3 Ocak 2021 yılında F tipi hücre sistemine karşı başlattığı ölüm orucu direnişinde 6 Mayıs'ta şehit düşen Hüseyin Kayacı, Menemen ilçesindeki Asarlık mezarlığındaki mezarı başında anıldı. Kayacı'nın devrime ve partisine inancının altı çizilen konuşmada, "Hüseyin yoldaş Çorumlu bir ailenin ferdi olarak genç yaşta ailesinden ayrılıp İzmir'e geldi. Gençlik zamanlarında Menemen'de tersanede çalıştı ve sınıf mücadelesiyle, partisiyle tanıştı. Uzun yıllar sınıf mücadelesinde yer alan Kayacı, 2000'lerde ise F tipi saldırısında ölüm orucu direnişine başladı. Eylemin 148. gününde şehit düştü. Hüseyin Kayacı'nın önünde bir kez daha söz veriyoruz, size sözümüz devrim ve sosyalizm olacaktır" vurgusu yapıldı.

İLKAY ÖZBOLAT: HASTALIĞINA RAĞMEN MÜCADELEDEN VAZGEÇMEDİ
18 yaşında yanlış tedavi sonucu sağlığı bozulan ve 31 Ağustos 2020 yılında sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İlkay Özbolat'ın mücadele hayatı anlatıldı. Konuşmada, "İlkay yoldaş rahatsızlığı ve iş hayatının yoğunluğuna rağmen aktif bir şekilde mücadele yürüttü. Mücadelenin her alanında olmaya çalıştı. Yoldaş, yoldaşlaşmaya çok önem verir ona göre hareket ederdi" denildi.

İBRAHİM TUNA: HAYAT DOLU BİR YOLDAŞIMIZDI
11 Kasım 2019 yılında savaştığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden İbrahim Tuna'nın mezarı başında yapılan konuşmada, şu ifadeler kullanıldı: "İbrahim yoldaş hayat dolu bir yoldaşımızdı. Demiryolu işletmeciliğinde müdürken, örgütlenme çalışması yürütürdü. Özgün yoldaşlarımızdandı. Yoldaşlarla vakit geçirmekten çok hoşlanırdı. Ne yazık ki kansere yenik düştü ve aramızdan ayrıldı. Seni her zaman özleyeceğiz İbrahim yoldaş."

MAHSUM ÖZER: BİRLEŞİK MÜCADELEYE VERDİĞİ ÖNEMLE ÖRNEK OLMUŞTUR
2015 yılında şehit düşen Mahsum Özer'in mezar başında yapılan konuşmada, "Yurtsever bir ailede büyüdü. Mücadele ile küçük yaşlarda tanıştı, iki kardeşi şehit düştü. Kendisi de bu mücadelede yer aldı. Yoldaşlık bağları çok kuvvetliydi, söylediği şarkılarla ortama neşe saçardı. Birleşik mücadeleye verdiği önem ve çalışma biçimi her bir yoldaşa örnek olmuştur. Şehit düştüğünde cenazesi verilmedi. Altı yıl boyunca kimsesizler mezarlığında kaldı, devlet aileye işbirlikçilik karşılığında cenazeyi teslim edeceklerini söyledi, ancak aile kabul etmedi. Mücadele sonucu Mahsun'un cenazesi alındı" ifadeleri kullanıldı.

TEMEL AİLESİ ANILDI
Hatice, Tacim ve Ali Temel'in mezarı başında gerçekleşen anmada partili bir aile olduklarının altı çizildi. Avrupa'da yürüttükleri mücadeleye ve devrime olan inançları aktarıldı.