25 Eylül 2024 Çarşamba

İzmir'de Deniz Poyraz sloganıyla seçim bürosu açıldı

İzmir'de gerçekleşen Yeşil Sol Parti seçim bürosu açılışında, katledilen Deniz Poyraz anısına "jin, jiyan, azadi" sloganıyla mücadelenin yürütüleceği kaydedildi.

Yeşiller ve Gelecek Sol Partisi (Yeşil Sol Parti), İzmir'deki seçim çalışmaları kapsamında Menemen ilçesi Gölcük Mahallesinde seçim bürosu açtı. Açılışa Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, İzmir milletvekili adayları, tetikçi faşist Onur Gencer'in katlettiği Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz katıldı.

Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatılan mahalle ve seçim bürosu açılışına halk yoğun ilgi gösterdi. Sloganların ve coşkunun dinmediği açılışta mücadelenin süreceği kaydedildi.

Yeşil Sol Parti Eş sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, başaranın da kazananın da halklar olacağını söyledi. Uçar, "Kimin kurucu olacağı kimin isteğinin yerine geleceği kadar kritik bir süreçteyiz" dedi. Kürt halkına yönelik asimilasyona dikkat çeken Uçar, Yeşil Sol Parti'nin halkların inancıyla bu yüzyılda  demokratik cumhuriyetin kurucusu olmak istediğini söyledi.

Kobanê davasında tutsak siyasetçileri selamlayan Uçar, "Tutuklu arkadaşlarımız bizim bu devlete verecek hesabımız yok. Ama 14 Mayıs'ta sandıklarda halklarımızın hesap soracağına inanıyoruz dediler" diye aktardı. Kitle hep bir ağızdan "hesap soracağız" diye yanıtladı.

14 Mayıs seçimlerini kazanmalarının önünde hiçbir engel olmadığının altını çizen Uçar, AKP-MHP iktidarının beyannamesine işaret etti. "Biz bu adamı depremde kurtarılamayan hayatlardan tanıyoruz, biz bu adamı kadın cinayetlerinden tanıyoruz, biz bu adamı talan edilen doğamızdan tanıyoruz, biz bu adamı Kürdistan'da yürütülen savaş politikalarından ve tecrit politikalarından tanıyoruz" diyen Uçar, beyannamede sadece kendi iktidarını temsil ettiğini söyledi.

Menemen seçim bürosuna yönelik saldırıya dikkat çeken Uçar, saldırganların çocuk olduğunu belirtti, iktidarın politikalarının çocukların zihnini kirlettiğini söyledi. Uçar, "Hiç kimsenin çocuklarımızı suçlu yapmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik tetikçi faşist Onur Gencer'in düzenlediği ırkçı saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ı hatırlatan Uçar, "Jin, jiyan, azadi" sloganıyla mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

14 Mayıs  seçimlerinin önemine dikkat çeken Oluç da sandıklara ve oylara sahip çıkma çağrısı yaptı, "En ufak bir hileye, hurdaya, sahtekarlığa izin vermeyeceğiz değerli kardeşlerim. Sonuçları elde ettikten sonra halaylarla barışı, demokrasi kazanmanın keyfini yaşayacağız" ifadelerini kullandı.