25 Eylül 2024 Çarşamba

İzmir'de aday tanıtımı: Mutlaka başaracağız

İzmir'de düzenlenen etkinlikte milletvekili adayları sokaktaki mücadeleyi Meclise taşıyacaklarını ve mutlaka başaracaklarını söyledi. 

Yeşiller ve Gelecek Sol Parti (Yeşil Sol Parti), İzmir milletvekili adaylarını Necati Kültür Merkezi'nde düzenlediği etkinlikle halka tanıttı. Adayların tanıtıldığı salon Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatılırken, "Savaşa hayır", "Üreten biziz, yöneten de biz olacağız", "Barış içinde eşit, özgür, yeşil bir dünya için" pankartları asıldı.

Tanıtım öncesi adaylar basınla bir araya gelerek, hedeflerini anlattı. Kendilerini ve mücadele geçmişini anlatan adaylar, demokratik bir Türkiye için aday olduklarını belirterek, "tek adama" karşı mücadeleyi büyütmeyi hedeflediklerini söyledi. Tanıtımın ardından Yeşil Sol Parti'nin adayları kent yerelinde yapacaklarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Daha sonra aday tanıtım etkinliğine geçildi. Etkinlik, demokrasi şehitleri adına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Halkı selamlayan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, "İzmir'in bütün sokaklarını Yeşil Sol'a boyayacağız" derken, Yeşil Sol Parti İzmir İl Eş Sözcüsü Hüseyin Çağlar ise "İşte buradayız. İzmir'de çalmadık kapı bırakmayacağız. Karalıyız inançlıyız. Bu inancımızı da siz halklardan alıyoruz. Demokratik Cumhuriyeti hep birlikte inşa edeceğiz" dedi. 

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın da, Deniz Poyraz'ı unutmayacaklarını, hesap soracaklarını ifade ederek, "Bu seçim Türkiye için bir kader seçimidir. İktidar için de korku seçimi olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'de hiç bir hukuk sistemi kalmadı. HDP'ye her türlü siyasi saldırı yapıldı. En sonda kapatma davası ile karşı karşıya bırakıldı. Kapatmalara karşı Yeşil Sol ile seçime giriyoruz. Yeşil Sol ekolojik demokratik bir yapı için bir şanstır. Bu seçim aynı zamanda kötülük düzenin gönderilmesi yeni yaşamın kurulmasıdır. Bu sorumlulukları alarak devam ediyoruz. 14 Mayıs'tan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Ortak bir yaşamı kurma inancıyla yeni gelecek ve Demokratik Cumhuriyeti yeniden kuracağız. Çözümün Yeşil Sol'un olduğunu biliyoruz. Büyük bir temsiliyetle 3'ncü yolu mecliste oluşturabilirsek, bu mücadele bizi iktidar olmaya götürecektir" diye ifade etti. 

ÇUBUK: BİZ KAZANACAĞIZ
Aday, Burcugül Çubuk, "Deniz Poyraz'ın nefes aldığı Aziz Güler'in geçtiği sokaklarda olmaktan onur duyuyorum. Talan ve yıkımla bu rantçı sisteme karşı ekolojik bir yaşamı inşa edeceğiz. Katledilen kadınların hesabını soracağız. Türkiye ve Kürdistan'da savaşa ve işgale karşı biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Aday Abdulmecit Yıldırım, "Mücadele sadece hukuk ve siyaset alanından ibaret değil, sokaklardadır, hayatın her alanındadır. Deniz Poyraz'ın dava avukatıyım. Gerçek katillerin açığa çıkması için elimizden geleni yapacağız demiştik. Tekrar ediyorum. Bütün hukuksuzluklara karşı mecliste sözümüzü söyleme devam edeceğiz. Başarı kesindir, başkası mümkün değildir" dedi.

Diğer adaylarda tek tek sahneye çıkarak, mücadele kararlılığını ifade etti. Etkinlik, çekilen halaylarla son buldu.

Etkinliğe, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAY-DER),  Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (EGE TUHAY-DER), Özgür Kadın Hareketi (TJA) Barış Anneleri Meclisi HDP, ESP, TÖP, EMEP, SYKP ile çok sayıda kişi katıldı.