30 Eylül 2024 Pazartesi

İzmir'de Adalet Nöbeti 89. gününü doldurdu

İzmir'deki Adalet Nöbeti 89. gününü tamamladı. Tutsak yakınları, Deniz Poyraz'ı katleden tetikçi faşist Onur Gencer'in aileyi ve avukatları tehdit etme gücünü devletten aldığına dikkat çekti. Tutsak yakınları, "Kürtler kimseye zarar vermedi" diyerek çocuklarının tahliyesini istedi.

Tutsak yakınlarının İzmir'deki Adalet Nöbeti 89. gününde. İzmir  Adliyesi önünde gerçekleşen nöbette, "Hasta tutsaklara özgürlük", "Ji girtiyên nexeş re azadi", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" yazılı önlükleri giyen tutsak yakınları "Biji berxedana zindanan" sloganları attı.

Söz alan Bandırma T-1 No'lu Hapishanesi'nde bulunan hasta tutsak Medet Sever'in annesi Hanım Sever, tutsakların ailelerden uzak yerlere götürüldüğünü ve onları görmekte zorlandıklarını söyledi. Cezası biten tutukluların serbest bırakılmadığına da dikkati çeken Sever, "Biz adalet istiyoruz. Cezaevlerinden cenazeler çıkmasın. Ne cezaevlerinde çocuklarımız hayatını kaybetsin ne askerler. Çocuklarımıza sırf Kürt olduğu için bu cezalar veriliyor. Ama Deniz Poyraz'ı öldüren kişi katliamı itiraf ettiği halde mahkemeyi tehdit edebiliyor. Demek ki arkası kuvvetli. Kürtler kimseye zarar vermedi. Neden bize zulüm ediyorlar? Dilimiz, kimliğimiz bizim hakkımız. Cezaevlerinde hepsi Kürt. Tek hücreye atıp ölüme neden olup intihar etti diyorlar. Benim çocuğum 30 yıl ceza aldı ve akciğer hastalıkları var. Tahliye edilmesi gerekiyor" dedi.