30 Eylül 2024 Pazartesi

İzmir'de Adalet Nöbeti 79. gününde

İzmir'de süren Adalet Nöbeti'nin 79. gününde hapishanelerde ölülerin olmaması için mücadele edeceklerini kaydetti. 

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 79. gününde İzmir Barosu önünde devam etti. Baro önünde bir araya gelen tutsak yakılarını Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa İlçe Örgütü ile Hasta Mahpuslara ve Aysel Tuğluk'a Özgürlük Platformu üyeleri ziyaret etti. Aileler,  "Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutuklulara özgürlük)" yazılı önlükler ile nöbetlerini başlattı.

HDP Aliağa İlçe Eşbaşkanı Gül Ekici, tutsaklar üzerinde sürdürülen tecrit politikasının koşullarının giderek zorlaştırdığını belirtti. Ekici, "Görüştüğümüz arkadaşlarımız 15 kişilik koğuşlarda 37 kişi kaldıklarını söylüyorlar. Cezaevleri işkence evlerine dönmeye başladı. Hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılmasını ve bir an önce hak ettikleri sağlık koşullarına kavuşturulmasını istiyoruz" dedi.

Ardından söz alan tutsak yakını Hanım Sever ise hapishanelerdeki tecrit sisteminin kaldırılmasını istedi. Yaklaşık 3 aydır Adalet Nöbeti'nde olduklarını söyleyen Sever, ancak seslerinin duyulmadığını, taleplerin karşılanmamakta ısrar edildiğini aktardı. Sever, hapishanelerde ölümlerin olmaması için taleplerin yerine getirilmesini istedi.