23 Eylül 2024 Pazartesi

İzmir'de 206. KHK eylemi

206. kez Karşıyaka çarşıda buluşan KHK'liler, mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 2 Nolu İzmir Şubesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi için her hafta yapılan eylem 206. haftasında devam etti.

Karşıyaka çarşısında,  "İhraç tecrittir. Tecrit insan hakları ihlalidir. Hak ihlallerine hayır. İşimize geri döneceğiz" yazılı pankartının açıldığı eylem oturma eylemiyle başladı. Daha sonra "KHK'lıları uçuruyoruz" yazılı balonları uçuruldu.

KESK İzmir Şubesi Dönem Sözcüsü Necip Vardal, sendika olarak her dönem darbelerin, baskıların ve antidemokratik uygulamaların hedefi olduklarını belirterek, yapılan ihraçların da hukuksuz olduğunu yineledi. Vardal, KHK'lar ile ihraç edilmiş kişilerin haklarında takipsizlik ve beraat kararı verilmesine rağmen görevlerine iade edilmediğini anımsatarak, "Olağanüstü hal döneminde çıkarılan KHK'lerle yapılan hukuk dışı düzenlemelerden ve uygulamalardan derhal geri dönülmeli, hakkında takipsizlik ve beraat kararı verilenler, kamu görevinden ihraç edilmiş olanlar aciliyetle görevlerine iade edilmelidir" dedi.

Vardal, herkesin eşit, adaletli ve insanca yaşayacağı bir ülke için mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini yineledi.

Açıklama, "Direne direne kazanacağız", "KHK'lar gidecek biz kalacağız" sloganlarıyla sona erdi.