25 Eylül 2024 Çarşamba

İzmir ve Manisa'da seçim büroları açıldı: Tek tek hesap soracağız

İzmir'in Limontepe Mahallesi ve Manisa'da seçim bürolarının açılışları yapıldı. Limontepe'deki açılışta HDP İzmir İl Örgütüne yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın ideallerini gerçekleştirme sözü verildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Ege bölgesinde startını verdiği seçim çalışmalarını, Denizli, Aydın ve Muğla'nın ardından İzmir ve Manisa'da devam ettirdi. Yeşil Sol Parti, Karabağlar İlçesine bağlı Limontepe Mahallesinde seçim bürosu açtı. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Mithat Sancar ve TÖP Eş Sözcüsü Perihan Koca açılışa katıldı. Partililer, Gaziemir ilçesi Aktepe mevkinde araç konvoyuyla karşılandı. Ardından seçim bürosuna hareket edildi. Yoldan geçen sürücüler de korna çalarak, partililere ilgi gösterdi. 

HDP HEYETİ SLOGANLARLA KARŞILANDI
Heyet, seçim bürosu önünde de kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Yeşil Sol Parti bayrakları ile süslenen alandan sık sık "Bijî berxwedana zindanan", "Deniz Poyraz ölümsüzdür" ve "Jin, jiyan azadî" sloganları yükseldi. Kadınların ulusal kıyafetleriyle katıldığı açılışa gençlerin yoğun ilgisi dikkati çekti. Heyecan ve coşkunun hakim olduğu açılışta, zılgıt ve alkışlarla uzun bir süre halaya duruldu. Program, yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı.

Ardından Yeşil Sol Parti'nin İzmir milletvekili adayları halkı selamladı. İzmir 1'inci Bölge milletvekili adayları Burcugül Çubuk ve Abdülmecit Yıldırım konuşmalarında hesap soracaklarını kaydetti.

KOCA: HESAPLAŞACAĞIZ
TÖP Sözcüler Kurulu üyesi Perihan Koca, iktidarı "suç iktidarı" olarak nitelendirdi. Koca, "Kadın katillerinden, çocuk istismarcılarından hesap soracağız. Saray iktidarını tarihin çöp sepetine göndereceğimizin sözünü veriyoruz. Bu halkı diri diri ölüme gönderenlerden tek tek hesap soracağız. Hepsinin boğazına yapışıp, hesaplaşacağız. Özgürlük bize birileri tarafından verilmeyecek. İzmir'de kapı kapı dolaşarak, girilmedik ev bırakmayacağız, fabrikalara gideceğiz. Halkın olduğu yerde nefes alıp vereceğiz" ifadelerini kullandı.

DEMİR: YENİLGİYİ TATTIRDIK
HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, şunları söyledi: "Deniz Poyraz'ın değerli yoldaşları size bin selam olsun. Bu iktidar, Kürtlere karşı düşmanlık siyasetiyle ayakta kalmaya çalışıyor. Kürt halkının taleplerini yok saymaya çalışıyor. Bu anlayışa, 2018 ve 2019 seçimlerinde yenilgiyi tattırdık. Bu seçimde de iktidarı zayıflatmak değil, iktidarı tamamen gönderme seçimidir. Erdoğan rejimini hep birlikte göndereceğiz. O yüzden her bir oy ve parlamentoda Yeşil Sol Parti temsiliyeti çok önemli. Her bir vekil yeni anayasayayı oluşturma sürecindeki gücümüzü arttıracak."

SANCAR: HDP BU REJİMİN KORKULU RÜYASIDIR
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, "Bu parti bütün unsurlarıyla bir bütündür, ülkenin umudunun rengarenk tablosudur. Bu nedenle iktidar da rejim de bu tablodan korkuyor. HDP bu rejimin korkulu rüyasıdır. Çünkü gerçek değişimin alternatifi olan irade sizlerdedir. Bütün engellemelere rağmen sizlerin iradesini sandıklara yansıtmanıza asla engel olamayacaklar" dedi. HDP'nin bütün birikiminin şimdi de Yeşil Sol Parti'ye aktarıldığını belirten Sancar, "Bu partinin kökleri aynı toprakta, dalları ve yaprakları aynı kaynaktan beslenmektedir. Bu parti yürüyüşü omuzladı hedefe doğru kararlı adımlarla ilerliyor. Bu zülüm iktidarını mutlaka göndereceğiz ve bu düzeni değiştireceğiz. Bu nedenle oylarımızı birleştirelim. Boşa giden her oy AKP-MHP iktidarına gider. Oylarımıza değişimin gücüne, dönüşümün iradesine, Yeşil Sol'a verelim. Deniz Poyraz yoldaşımızının hayalleri ve umutlarını gerçekleştirmeye söz verdik. Onu da sizin desteğinizle yapacağız" ifadelerini kullandı.

Ardından seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Kurdeleyi Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz kesti.

'MANİSA'DA HALKLARIN ORTAK İRADESİNİ MECLİSE TAŞIYACAĞIZ'
Manisa'nın Yunus Emre ilçesi Cumhuriyet Mahallesindeki seçim bürosu açılışı da büyük bir coşkuyla yapıldı. Yüzlece kişinin katıldığı açılışta sık sık, "Yeşil Sol geliyor barajları yıkıyor", "Bijî berwedana zindanan", "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı.

Açılışta söz alan HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, HDP'nin kapatmayla tehdit edildiğini söyledi, "Halkın sesini, sözünü, iradesini nasıl kapatacaklar? Bu mümkün değil. Onlarca parti kapattılar, onlarca hapislik dayattılar. Ama bunun sonunda kazanan yine bizim mücadelemiz oldu" dedi. İktidarın kadın düşmanlığına işaret eden Demir, "Bu iktidar en çok kadınları sevmiyor. Siyasi mücadele yürüten kadınları cezalandırıyor. O yüzden iktidarı gönderecek olan kadınlardır. Yeşil Sol Parti parlamentoda 100 milletvekili çıkarmak üzere yola çıktı. Bugün 100 yarın 200 olacak. Bu iktidar halkın, emekçilerin, kadınların, ezilmiş halkların iktidarı olacak. Kürt halkının kimliğini tanımayan bu sisteme karşı onları tarihin çöp sepetine göndereceğiz" diye konuştu.

'MANİSA İRADESİNİ MECLİSE TAŞIMALI'
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Manisa'dan artık bir temsiliyet beklediklerini söyledi, "Manisa'da halkların ortak iradesini meclise taşıyacak oyları bekliyoruz. Bütün şehirleri özgürleştireceğiz. Bunun yolu bütün halkların ve inançların eşit ve özgür olmasından geçiyor. Manisa'yla Diyarbakır, Mardin kardeştir. Burada yaşayan bütün halklar kardeştir. Hiçbir kıştırtmaya aldırmıyoruz. Demokratik siyasette ısrar ediyoruz ve bununla düzeni değiştirmeye hazırız. Bu irade, birikim ve tecrübeyle AKP-MHP'nin başını çektiği karanlık Cumhur İttifakı'nın oyunlarının hepsini boşa çıkaracağız. Manisa'da yaşayan bütün halklara sesleniyorum; ayrıştırma söylemlerine kulaklarınızı tıkayın. Kalplerinizi birbirinize açın. Bu ülkede herkesin eşit ve özgür yaşayacağı geleceği hep birlikte kuracağız. Ancak hep birlikte özgür olabiliriz. inkar, düşmanlaştırma, ayrıştırma politikalarına karşı koyarsak bu düzeni hep birlikte değiştirebiliriz" dedi.

Alandan gençlerin sık sık attığı sloganlara yanıt veren Sancar, "Gençlik dimdik ayakta. Umudumuz, gücümüz gençliğin bu kararlı yürüyüşündedir. Yoksulluk ve açlık her inançtan, kimlikten insanlarımızın ortak sorunudur. Bizleri, yoksulları birbirinden ayrıştırmaya, birbirine düşürmeye kim yeltenirse karşısına hep birlikte çıkacağız. Emeğin gücüyle kimliğimizi sahiplenmenin iradesiyle çıkacağız. Yeşil Sol Parti'nin ağacı altında toplanıp bu iktidarı göndermeye, düzeni değiştirmeye geliyoruz. Geleceği demokrasi, özgürlük ve barış üzerine kuralım. Bunu hep birlikte yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından büro açılışını Sancar ve Barış Anneleri yaptı.