25 Eylül 2024 Çarşamba

İzmir, Konya ve Antakya'da seçim büroları açıldı

Yeşil Sol Parti İzmir, Konya ve Antakya'da halkın yoğun ilgisiyle seçim bürolarını açtı, kazanacaklarını vurguladı.

Yeşil Sol Parti, çok sayıda kentte seçim bürolarını açıyor.

İZMİR
İzmir'in Narlıdere ilçesine bağlı Yeni Kale Mahallesinde çok sayıda kişinin katılımıyla seçim bürosu açıldı.

İlk sözü alan Yeşil Sol Parti İzmir Eş Sözcüsü Hüseyin Çağlar, 7 Haziran'da HDP'nin güçlenmesiyle iktidarın HDP'yi demokrasi sahnesinden tasfiye etmeye çalıştığını kaydetti. İktidarın Demirtaş ve Yüksekdağ başta olmak üzere binlerce HDP'liyi rehin alarak çalışmalarını engelleyebileceğini düşündüğünü söyleyen Çağlar, "Ama yanıldılar. Biz buradayız, burayı terk etmeyeceğiz. Kapatma davası ile halkımızı alternatifsiz bırakmak istediler ama biz halkımızı alternatifsiz bırakamazdık. Yeşil Sol Parti demokratik sorumluluğu almaya her zaman hazırdı ve bu sorumluluğu aldık" dedi.

Tek adam rejiminin ülkede yarattığı ekonomik, sosyal ve ekolojik krize işaret eden Çağlar, "Yeşil Sol Parti, inancı ve kimliği ile herkesin mecliste olması için çabalıyor. Başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye’nin bütün sorunlarının çözümü için meclise en az 100 vekil göndermeyi hedefliyoruz. Önümüzde 35 gün var, bu 35 günde çalmadık kapı girmedik hane bırakmamamız gerekiyor. İzmir’de 300 bin oyu 600 bin oya çıkaracak şekilde çalışmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz ise herkesin seçimde partilerine oy vermesi gerektiğini söyledi. Bu seçimle hapishanelerin kapılarının açılacağını ifade eden Poyraz, bütün dünyayı güzelleştireceklerini belirtti.

Açılış boyunca sık sık "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganı atıldı.Çekilen halaylarla büro açılışı etkinliği son buldu.

BAYRAKLI

Yamanlar Mahallesi'nde yapılan açılışa Yeşil Sol Parti ve HDP yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Kadın ve gençlerin yoğun olarak katıldığı açılış halaylarla başladı.

İlk sözü alan Yeşil Sol Parti Parti Meclisi Üyesi Arif Ali Cangı, ülkenin tüm kurum ve kurallarının aşındırıldığını belirterek, "Bu düzenin değişmesi için seçime gidiyoruz. HDP'ye yönelen baskı, yeni siyaset umudunun önünü kesmeye yönelik" dedi. HDP'nin Türkiye'de siyasetin önemli bir aktörü olduğunu vurgulayan Cangı, en az 100 vekille mecliste anahtar rol oynamaya hazırlandıklarının altını çizdi.

HDP PM Üyesi Hacay Yılmaz ise şunları söyledi: "Kazanacağız çünkü biz hakikat arayışçılarıyız. Çünkü bizim kadınlara, gençlere, değerlerimize, tutsaklarımıza sözümüz var. Türkiye ve Kürdistan'ın her yerini yeşile boyayacağız, zindanları özgürleştireceğiz ve özgürlük güneşimizle kucaklaşacağız. Kapatma davaları, soykırım operasyonlarıyla önünüzü kesmeye çalıştılar. Ama asla başaramayacaklar. Oylarımız faşizmi yıkmaya, sarayı def etmeye, tekçi rejimi yıkmaya. Bu coğrafyada Kürtlerin, kadınların, ezilenlerin, icazeti olmadan ne Cumhurbaşkanı seçilir ne de mecliste bir yasa çıkar. Şimdiden zaferimiz kutlu olsun."

KONYA
Yeşil Sol Parti, Konya'nın Kulu ilçesinde seçim bürosu açtı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ile çok sayıda kişi büro açılışına katıldı. Halayların çekildiği açılışta konuşan Ömer Öcalan, 14 Mayıs seçimlerinin önemine değindi. Seçim sürecini "kötülük ve demokrasi arasında mücadele" olarak niteleyen Öcalan, "Bu seçim süreci ülkenin tamamı için kötülükle demokrasi arasında bir tercih olacaktır. Ülkede gerilimi tırmandıran, kutuplaştıran ve bu kutuplaştırma üzerinden gerginliği yükselten bir savaş hükümeti ile karşı karşıyayız" dedi.

Yeşil Sol Parti, Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba Beldesi'nde de seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan katılım sağlarken, halk açılışa yoğun ilgi gösterdi. Öcalan, "İç Anadolu'nun şehirlerinde yaşayan halkımızın tarihsel gelişimini, buraya hangi koşullarda geldiğini çok iyi biliyoruz. Biz burada yeni bir yol açmaya geldik. Biz burada Yeşil Sol Parti ile Türkiye siyasi tarihine damgamızı vurmaya geldik. Konya'dan beklentilerimiz var" şeklinde konuştu.

ANTAKYA
Yeşil Sol Parti, seçim çalışmaları kapsamında İskenderun ilçenin Buluttepe Mahallesine konteyner kurdu. Parti, seçim çalışmalarını burada yürütecek. Konteynerin açılışına çok sayıda kişi katıldı. Depremde yaşamını yitirenlerin anıldığı açılışta konuşan HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Abdurrahim Şahin, depremde yaşananların hesabını sandıklarda soracaklarını söyledi. Yeşiller Sol Parti İskenderun İlçe Eşsözcüsü Ali Şeker ise, seçim çalışmalarına değindi.

HDP İl Eşbaşkanı Hülya Ateş, "Biz kadınlar savaşlarda olduğu gibi afetlerde de en çok yara alanlarız. O nedenle bu sistemi biz kadınlar değiştireceğiz" dedi.

HDP PM üyesi Av. Mehtap Sert, İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değindi. Sert, "Depremi daha fazla şiddete ve tecride dönüştürmelerine engel olmak için sandıkları yıkmaya, biz buradayız ve birlikte birleştireceğiz demeye devam edeceğiz" dedi.

HDP PM üyesi Zeki Koç, parti kapatmalarına tepki göstererek, "Yeşil Sol Parti ile inadına varız, inadına ayaktayız" dedi.

Açılışta "jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı.