25 Eylül 2024 Çarşamba

'İyi ki varsın Atılım'

Atılım gazetesinin 25'inci yılında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan ESP Eşgenel Başkanı Özlem Gümüştaş, "Rojava'da direnlere selam olsun. Atılım bir duruş bir gelenektir. Sosyalizmin öldüğünü iddia edenlerin yanıldığı bir gelenektir. İyi ki varsın Atılım" dedi.

Atılım gazetesi, 25'inci yılını Diyarbakır'da bulunan Demorok Tesisleri'nde düzenlediği etkinlikle kutladı. Kutlamaya HDP Hakkari Milletvekili Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven,HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Suruç Aileleri, Barış Anneleri İnisiyatifi, ESP Eşgenel Başkanı Özlem Gümüştaş, DTK, HDP Diyarbakır il ve ilçe eşbaşkanları, DİSK, Dersim Akpınar Belediye Eşbaşkanları, Orhan Çelebi ve Songül Doğan, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), 78'liler Derneği yöneticileri, TMMOB, Suruç Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik, ESP il ve ilçe örgütleri, Keske-Sor ve Kızıl Okyanus LGBT'li üyeleri katıldı.

'ATILIM EZİLENLERİN SESİDİR'
"Özgürlük için yaşasın kadın devrimimiz", "Eşitlik, özgürlük ve adalet için 25'inci yılında Atılımı yükseltelim" ve "Yaşasın Devrim ve Sosyalizm" pankartının asıldığı salonda etkinlik saygı duruşu ile başladı.

Etkinlikte ilk olarak konuşan Atılım Gazetesi Editörü Fuat Uygur, "Atılım işçi sınıfı emekçinin, hakikatın bilinmesi ve ezilenlerin  sesidir. Atılım emekçileri özgür basının dayanışmasının sembolüdür. Saldırılara karşı dayanışmanın tam merkezinde durmuştur. Atılım sosyalist yurtseverdir" dedi.

'ÖCALAN ŞAHSINDA TOPLUM TECRİT ALTINDA'
HDP Hakkari Milletvekili DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ise gerçeği zor koşullarda halka ulaştıran Atılım'ın direnişini selamlayarak konuşmasına başladı. PKK Lideri Abdullah Öcalan şahsında toplumun tecrit altına alındığını belirten Güven, "Açın imarlı kapılarını. Demokratik bir toplumun inşasının önünü açın. Bütün dünya Rojava saldırısını konuşuyor. Türkiye'nin haksızlığını konuşuyor. Rojava'da bir güneş doğdu, o güneşi karartamazsınız. Orada halkların, devrimcilerin direnişi var" dedi.  İnsanların ekonomik krizden kaynaklı intihar ettiğini hatırlatan Güven, "Merminin fiyatını söyleyenler bu ölümlerden sorumlu. Bu ülkeyi yönetenler bunlardan ders çıkarmalı. Ezilenler işçiler ile bunlara karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Atılım'ın bundan sonraki çalışmalarına başarı diliyorum. Yaşasın halkların direnişi"  diye konuştu.

'İYİ Kİ VARSIN ATILIM'
ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş da tutuklulara selam göndererek başladığı konuşmasında, "Rojava'da direnlere selam olsun. Atılım bir duruş bir gelenektir. Sosyalizmin öldüğünü iddia edenlerin yanıldığı bir gelenektir. İyi ki varsın Atılım" dedi.

Barış Anneleri adına konuşan Makbule Özbek de yaşamını yittiren iki çocuğunun kemiklerine dahi ulaşamadığını belirterek, her şeye rağmen barış talebinde ısrar edeceklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik sanatçı Mehmet Atlı, Grup Vardiya ve Lilan Dora'nın seslendirdiği şarkılar ile son buldu.