25 Eylül 2024 Çarşamba

Ivana Hoffmann'ın annesi direnişçilere seslendi: Ivana gibi direneceğinizi biliyorum

Til Temir'in DAİŞ işgalinden kurtarılması sırasında ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann'ın annesi Michaela Hoffmann, Til Temir'de Türk devletinin işgaline karşı direnen savaşçılara seslendi: Tıpkı Ivana gibi sizlerin de hiçbir insanı savunmasız bırakmayacağınızı biliyorum.

Afrika kökenli Alman MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann, 7 Mart 2015 tarihinde Til Temir'de ölümsüzleşmişti. Asuri, Süryani ve Ermeni halklarının yaşadığı Tıl Temir, Türk devletinin 9 Ekim'de başlattığı işgal saldırılarının hedefinde.

Hoffmann'ın annesi Michaela Hoffmann, Türk devletinin işgaline ilişkin sorularımıza yanıt verdi. Anne Hoffmann, "İvana'nın ölümsüzlüğüne kadar savunduğu köyün yeniden hedefte olduğu üzücü. İnsanlar rahat bırakılmıyor ve kentten kente sürülüyorlar" dedi. Rojava'da çeşitli ulus ve dinlerden halkların barış içinde yaşadığını belirten Hoffmann, "Dünyanın gözü önünde saldırıların tekrarlanması inanılmaz" diye konuştu.

Türk devletinin işgal saldırıları ile beraber Avrupa'da da DAİŞ hücrelerinin canlandığının hatırlatılması üzerine, Michaela Hoffmann şunları söyledi: "Nerede olursa olsun büyük kötülüklerin failleri cezalandırılmaları gerekiyor. İvana'ya terörist derken gerçek teröristler cezasız bırakılıyor. Devlet görevlerini yerine getirmiyor. Orada sivil halkların katledilmeleri görmezden geliniyor. Halklar, Alman devletinin de desteğiyle DAİŞ'in yeniden canlandığını ve orada katliamlar gerçekleştirdiğini görmeli. Avrupa halkları oradaki halklarla dayanışmayı büyütmeli, eylemlere katılmalı, saldırıyı ve direnişi gündemleştirmeli."

'BÜTÜN GÜCÜMLE SİZİNLEYİM'
Ivana Hoffman'ın annesi Til Temir ve Rojava'da direnen savaşçılara seslendi: "Tıpkı Ivana gibi sizde ayakta durun ve savaşın. Tıpkı Ivana gibi sizlerin de hiç bir insanı savunmasız bırakmayacağınızı biliyorum. Bir gün o kadar güzel insanın canıyla savundukları Til Temir'e geleceğim. Bütün gücümle sizinleyim. Ivana benim kızımdı ve artık hepiniz benim çocuklarımsınız. Siz doğru taraftasınız ve her eyleminiz yaptığınıza değiyor. Tıpkı Ivana gibi sizlerde birer kahramansınız. Sizler birçok cesaretli genç için birer örneksiniz."

Kızı Ivana ile gurur duyduğunu belirten anne Hoffmann, "Ivana bana yaşamın hiç tanımadığım bir parçasını gösterdi. Onun sayesinde Rojava ile tanıştım ve dünyaya farklı gözlerle bakıyorum" dedi.

Rojava olan bitenleri dünyaya anlatmanın herkesin görevi olduğuna dikkat çekti ve ekledi: "Eylemlere katılın, sokaklara çıkın, Rojava'da inşa edilen yeni yaşamı anlatın ve Rojava'yı Avrupa'dan savunalım."