24 Eylül 2024 Salı

İÜ öğrencileri faşist saldırıyı protesto etti

İÜ Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, okullarında yaşanan faşist saldırının idare işbirliği ile gerçekleştiğini belirterek, "Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri Büyükçekmece Yerleşkesi'nde yaşanan faşist saldırıya ilişkin İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.
 
Saldırıya uğrayan Ulaş Uslu, saldırının ÖGB kulubesinin 10 metre uzağında gerçekleştiğini belirtti. Uslu, saldırıyla mücadelelerinin hedeflendiğini belirtti, "Vazgeçmeyeceğiz" dedi.
 
Baba Sami Uslu, "Çocuklarımız yanlış bir şey yapmamıştır. Her zaman onların arkasındayız" diyerek olayın takipçisi olacaklarını söyledi.
 
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa TBMYO öğrencileri adına yapılan açıklamada, yemekhane şirketlerinin değiştirilmesi, yemeklerin daha sağlıklı bir şekilde çıkarılması, kütüphane ve çalışma salonlarının oluşturulması talebiyle çalışma başlatıldığı kaydedildi.
 
Çalışma ve bu kapsamda verdikleri dilekçe nedeniyle hedef alındıkları kaydedilen açıklamada, "1 hafta boyunca yüzlerce şikayet dilekçesi topladık ve ardından 5 Nisan Cuma günü her sınıftan seçilen temsilci arkadaşlarımız ile bir araya geldik ve bölüm sekreterine toplu teslim gerçekleştirdik. Hemen ardından ben Meryem Acar ve arkadaşım Ulaş Uslu ile birlikte okuldan çıktığımızda kendilerini teşkilat başkanları olarak tanıtan 15 kişilik bir grubun saldırısına maruz kaldık" denildi.
 
Saldırının, dilekçelerin okul yönetimine verilmesinin ardından gerçekleştiğine dikkat çeken öğrenciler, yönetimin, meşru haklarını isteyen öğrencilere baskı uygulamak için gerici yapılarla işbirliği yaptığını söyledi. Açıklamada, "Bizlerin can güvenliğini hiçe sayıyor. Buradan belirtiyoruz ki bizlerin başına gelecek her hangi bir saldırıdan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa bizzat sorumlusudur" denildi.
 
Saldırıların kendilerini engellemeyeceğini vurgulayan öğrenciler, "Bu saldırılara karşı birliğimizi güçlendireceğiz" dedi.