24 Eylül 2024 Salı

İstismara öfke büyüyor

Kadınlar, Küçükçekmece'de yaşanan çocuk istismarı ile ilgili İkitelli'de eylem yaptı. Kadınlar, "AKP'nin kadını yok sayan politikalarına karşı, erkek egemen akla inat, kadın cinayetlerine inat, tacize ve tecavüze inat susmuyoruz, itaat etmiyoruz" dedi.
Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde 5 yaşındaki kız çocuğunun istismara uğraması İkitelli'de protesto edildi. 
 
Cemevi önünde toplanan kadınlar, Ali İsmail Korkmaz Parkı'nda kadar yürüyüş yaptı. Aralarında SKM'li kadınlarında olduğu yüzlerce kişi güzergah boyunca "Erkek Adalet Değil, Gerçek Adalet", "Jin, Jiyan, Azadi", "Kadın Yaşam Özgürlük", "Çocuk Susar Sen Susma, İstismara Göz Yumma" sloganları attı. 
 
Kadınlar ajitasyon konuşmalarında "AKP'nin kadını yok sayan politikalarına karşı, erkek egemen akla inat, kadın cinayetletine inat, tacize ve tecavüze inat susmuyoruz, itaat etmiyoruz" dedi.
 
Ali İsmail Korkmaz Parkı'nda yapılan basın açıklaması HDP Küçükçekmece İlçe Eş Başkanı Nergis Oymak, okudu. Oymak, Kanarya ve Atatürk Mahallesi'nde yaşanan istismarın faillerinin hala bulunmadığına dikkat çekti.
 
"Ses çıkaran kadınlar susturulmak isteniyor. Dün de susmadık, bugün de susmayacağız" diyen Oymak, "Bu yaşananlarda Ensar vakıflarında 45 çocuğa tecavüz edildiğinde; bir kereden bir şey olmaz diyen, istismara uğrayan 12 yaşından büyük çocukların istismarcısı ile evlendirilmesi için yasa tasarısı veren iktidarın erkek egemen zihniyetini görüyoruz" dedi.
 
Erkek egemen sisteme inat sokaklarda seslerini yükselteceklerini kaydeden Oymak, metrobüste bir erkeğin cinsel saldırısına maruz kalan kadına da değindi.
 
Oymak, "İstismarı ne affetmenize ne de istismarın önünü açan politikalarınıza izin vermeyeceğiz. Yargının defalarca bu suçlara ortak olduğunu biliyoruz. Birkez daha söylüyoruz; erkek adalet değil, gerçek adalet için mücadele edeceğiz. Birkez daha indirimlerle bu suçları Ak'lamanıza , meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
 
Oymak, son olarak şöyle dedi: 
 
"Kadınlar olarak çocuklara ve kadınlara yönelik tacize, tecavüze karşı sokaktayız, sokakta olmaya devam edeceğiz. Bütün kadınları bizi dört duvara hapsetmeye çalışan, sokakları meydanları her geçen gün daha yaşanamaz hale getiren erkek egemen sisteme karşı, karşılaştıkları her saldırıya karşı örgütlenmeye çağırıyoruz."
 
Alibeyköy halkı da "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!" sloganıyla mahallede yürüyüş yaptı ve çocuklara yönelik cinsel istismarı protesto etti.
 
İstanbul'un Nurtepe ve Güzeltepe mahallelerinde halk, eylem yaparak istismarı protesto etti.