1 Ekim 2024 Salı

İstismar faili öğretmenin davası görüldü

Dikili'de 8 kız çocuğuna istismarda bulunan E.S. isimli öğretmenin yargılandığı davada 12 yaş altı mağdurlar için 7 yıl 9 ay 22 gün, 12 yaş üstü mağdurlar için 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası çıktı. 

İzmir Dikili ilçesinde bulunan Çandarlı Mahallesi'ndeki Mehmet Dilsiz Ortaokulu'nda, 2019 yılında 8 kız çocuğuna istismarda bulunan E.S. isimli öğretmenin yargılandığı davanın karar duruşması Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada taraf avukatları ile müştekiler hazır bulunurken Bergama Veli Der, Eğitim Sen Dikili ve Bergama temsilcilikleriyle Bergama Demokrasi Platformu üyeleri de duruşmayı takip etti.

Duruşmada mütalaasını okuyan savcı, sanığın taciz ve istismar suçlarından hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti ise, istismar ve taciz suçundan, sanığın her bir mağdur için ayrı ayrı hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, 12 yaş altı mağdurlar için 7 yıl 9 ay 22 gün, 12 yaş üstü mağdurlar için 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına hükmetti.

Davayı takip için gelen kurumlar duruşma öncesinde Bergama Adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz" ve "Okullarımıza, çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkıyoruz" yazılı pankartları açıldı.

Eğitim Sen adına açıklama yapan Ezgi Yalçınkaya, yargılama sürecine dair bilgiler verdi. Sanığın 'delil yetersizliği' gerekçesi ile tahliye edilmesinin, mağdur çocukların beyanlarının dikkate alınmadığını gösterdiğini vurgulayan Yalçınkaya, "Bugün burada öğretmenlik mesleğinin onurunu kirleten bir dava var. Bugün karar verilecek. Biz istiyoruz ki bu davada adalet gerçekten yerini bulsun. Tacizciler nerede ve hangi meslek grubundan olursa olsun cezalandırılsın. Cezalandırılsın ki bir daha başkaları bu adaletsizlikten cesaret alamasın. Biz istiyoruz ki bu küçük kızlarımızın çıkardığı ses taciz mağdurlarının sesi olsun çığlığı olsun" dedi.