23 Eylül 2024 Pazartesi

İşten çıkarılan Yasin Keskin'in eylemi sürüyor

Çankaya Belediyesi önünden bir kez daha seslenen Yasin Keskin, haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkarılmasına karşı mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

Çankaya Belediyesi'nde 6 yıldır çalışırken hakkında açılan bir dava,  soruşturma ve mahkeme kararı bulunmamasına rağmen 31 Ocak 2022 tarihinde haksız, hukuksuz ve keyfi şekilde işten çıkarılan Yasin Keskin'in eylemi sürüyor. Belediye önünden seslenen Keskin, "Üyesi olduğum Genel-İş 1 No'lu Şube, Genel-İş Genel Merkezi,TBMM'sinde CHP milletvekillerimizle, CHP il başkanlığı, CHP ilçe başkanlarıyla ve birçok yöneticiyle Çankaya Belediyesi'nin tarafıma yapmış olduğu hukuksuzluğu evrak ve belgelerimle tek tek anlattım" hatırlatması yaptı.

Keskin eyleminde, "İşimi geri istiyorum. İş, ekmek, adalet. Çankaya Belediyesinden işten atılan katı atık işçisi Yasin Keskin" yazılı pankart ve "İşimi geri istiyorum", "Genel-İş işçiye sahip çıkmadı", "Yasin Keskin yalnız değildir" dövizlerini belediyenin merdiven trabzanlarına astı.

"Sorun işçiyi ilgilendiriyorsa yöneticilerin işçiye nasıl tepeden baktıklarını gördük" diyen Keskin, hukuksuzluğa "dur" diyecek olanlarında koltuk kaygılarını ve kibirlerini gördüklerini belirtti. Keskin, şöyle devam etti: "Tüm CHP yöneticilere, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği ‘Haksızlıklar karşısında susan, dilsiz şeytandır' sözünü hatırlatırım. Yukarıdan burası nasıl gözüküyor bilmiyorum ama bizler biliyoruz ki işçiyiz hakliyiz kazanacağız. Hak arayan on binlerce işçiden sadece birisiyim. İşini geri istemek, basın açıklaması yapmak suç değildir. Haklı ve meşru özgücüm olan direnişimin 22. gününde de ilk günkü kararlılığımla devam ediyorum. Emekten ve alın terinden aldığımız güçle tüm işçi arkadaşlarımı selamlıyorum."