30 Eylül 2024 Pazartesi

İstanbul'un her tarafında 'Suruç için adalet herkes için adalet' çağrısı

Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla "Suruç için adalet herkes için adalet" şiarıyla yürütülen kampanya kapsamında 33 düş yolcusunun anılacağı 20 Temmuz'a çağrı afişleri asıldı, bildiriler dağıtıldı, duvar yazılamaları yapıldı.

Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla "Suruç için adalet herkes için adalet" şiarıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Sosyalistler, Suruç'ta katledilen 33 düş yolcularının anılacağı 20 Temmuz'a çağrı afişleri asıldı, bildiriler dağıtıldı, duvar yazılamaları yapıldı.

Sosyalistler, İstanbul'da Tuzla, Sultangazi, Esenyurt, Avcılar, Maltepe, Kadıköy, Beşiktaş'ta anmaya çağrı çalışmalarını sürdürüyor.

Maltepe'de ilçe merkezine, Gülsuyu ve Gülensu Mahallelerine afiş asan sosyalistler, Zümrütevler Mahallesi sticker yapıştırdı. Esenkent ve Gülensu halk pazarında bildiri dağıtımı yapan sosyalistler, Gülsuyu Emek Caddesi'nde "Suruç için adalet herkez için adalet" ESP imzalı yazılamalar yaptı. Polis, yapılan yazılamaları silerken Gülsuyu İETT durağına asılan afişleri boyayarak kapattı.

Sultangazi ilçesi Gazi Mahellesi'nde sosyalistler, bazı noktalara Suruç postaları astı, Gazi halk pazarında bildiri dağıtımı yaptı.

Gazi ve Alibeyköy'de Suruç Aileleri İnisiyatifi imzalı "Kalplerimiz adalet için atsın" yazılı pankartlar asıldı.

Sancaktepe İlçesine bağlı Sarıgazi'de ise Suruç anmasına çağrı afişleri asıldı.

Tuzla'da ise sosyalistler afişler astı, kahvehanelerde bildiri dağıtımı yaparak, 20 Temmuz'da saat 18.00'da yapılacak Suruç anmasına çağrı yaptı.

Avcılar İlçesi Yeşilkent Mahallesi'nde bildiri dağıtımı yapan sosyalistler, afiş astı ve Suruç manşetli Atılım gazetesi satışı gerçekleştirdi.

Esenyurt'ta ise demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler bildiri dağıtımı yaparak Suruç anmasına çağrı yapıldı. Esenyurt Bağlar Çeşme Mahallesi Salı Pazarı'nde ajitasyon konuşmaları eşliğinde bildiri dağıtımı yapıldı. Esenyurt'ta ayrıca "Suruç için adalet herkes için adalet" SGDF imzalı yazılamalar yapıldı.