22 Eylül 2024 Pazar

İstanbul'da gözaltına alınanların savcılık ifadesi başladı

İstanbul'da, tecride karşı adalet nöbeti eylemine katılanlara yönelik 16 Ocak sabahı yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Barış Anneleri, TJA aktivistleri ve DEM Parti üye ve yöneticilerinin aralarında bulunduğu 20'si kadın 21 kişi adliyeye sevk edildi.

Barış Anneleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) üye ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 21 kişi, dört günlük gözaltı süresinin ardından adliyeye sevk edildi.

16 Ocak sabahı İstanbul, Diyarbakır, Adana ve Antep'in de aralarında bulunduğu 28 kentte sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında Adalet Nöbeti eylemcileri, İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi ve DEM Parti üyeleri ile TJA aktivistleri, Kadın Zamanı Derneği Başkanı, Mezopotamya Kültür Merkezi (NÇM) sanatçıları gözaltına alındı. İstanbul'da "örgüt üyeliği" iddiasıyla gözaltına alınanlar bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Dosyada gizlilik kararı olduğu öğrenilirken, 21 kişinin savcılık ifadeleri başladı.

Gözaltına alınan isimler şöyle: Adalet Nöbeti eylemcileri Kumri Akgül ve Gülsüm Öztürk, Barış Anneleri Birgül Muhikancı, Fatma Yılmaz ve Bedia Gökguz, Kadın Zamanı Derneği Başkanı Dilek Başalan, DEM Parti Kadın Meclisi üyeleri Pervin Tumbul ve Beser Çelik, TJA aktivistleri Vetha Bingöl ve Suna Kaymaz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yüksekova eski İlçe Eşbaşkanı Selcan Saygı, NÇM sanatçıları Dilan Suyu ile Zehra Suyu, Sıhat Yılmaz, Şükran Tugay, DEM Parti üyesi Gönül Karaman, Yusuf Açar, Nezihe Işık, Tülay Güler, Remzi Çelik, Zübeyde Aktay.