22 Eylül 2024 Pazar

İstanbul Sözleşmesi Saadet Partisi'nin hedefinde

Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk, Erdoğan ile yaptığı görüşmede İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması yönünde görüş bildirdiğini söyledi.

İktidarın hedefe koyduğu ve kaldırılmasına yönelik girişimlerde bulunduğu İstanbul Sözleşmesi şimdi de Saadet Partisinin hedefinde. Kadınların yaz boyu uzun soluklu bir mücadele yürüterek iktidara geri adım attırdığı İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin imzasını çekmesine dair söylemlere Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk de katıldı.  

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk AKP'den bazı yetkililerin kendisine gelerek, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması konusunu Erdoğan'a iletmelerini istediğini açıkladı. Asiltürk, "Sayın Cumhurbaşkanının da görüşü kalkması yönünde. Kaldırılacağını kendisi de kesin olarak ifade etti" dedi.

'PARTİNİN İÇİNDE, KADINLARIN HAKLARI DİYENLER VAR'
Kendisini ziyaret eden AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeye ilişkin Kudüs TV'de katıldığı bir programda konuşan Asiltürk, "AK Parti'nin yetkilileri bana geldi ve bu sözleşmenin (İstanbul Sözleşmesi) kesinlikle kalkacağını söyledi. Lütfen siz bizi destekleyecek şekilde konuşun da bize yardımcı olun. Sayın Cumhurbaşkanının da görüşü kalkması yönünde. Ben de biliyorum ifade ettiğini kesinlikle kalkacak. Ama parti içinde cahiller var, kadın hakları falan diyenler. Bir de buna karşı olanlar var. Kaldıracaklarını kesin olarak kendisi de ifade etti" şeklinde konuştu.