23 Eylül 2024 Pazartesi

İstanbul Sözleşmesi için 1 Temmuz'a kadar her gün eylem

İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu, #failiserbest tagıyla yaptığı sosyal medya eylemiyle, İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılacağı 1 Temmuz'a kadar yapacakları eylem programını başlattı. İstanbul Sözleşmesi için 1 Temmuz'a kadar her gün eylem

İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı yayınladığı kararnameyle İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlükten kaldırılacağı 1 Temmuz'a kadar sürdüreceği eylem programının startını verdi.

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kesinleşmesine 30 gün kala ses çıkarıyoruz" diyen İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu her gün saat 14.00'te sosyal medyada eylem yapacaklarını kaydetti. 

Kampanyalarını hem Musa Orhan'ın İpek Er'e nitelikli cinsel saldırısının duruşması, hem de Esat ve Eryaman'da trans seks işçilerine yönelik saldırıların duruşmasının olduğunu açıklayan İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu, "Peki ya failler? Failler meçhul değil ama hepsi serbest. Haklarını arayanlara ise polis saldırıyor. O yüzden bugün İpek Er için ve Esat-Eryaman'da saldırıya uğrayan arkadaşlarımız için ekteki videoları paylaşıyoruz: #failiserbest" dedi. 

İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu'nun açıklaması şöyle devam etti: "Şiddet faili erkekleri koruyanların 'bu ülkede faili meçhul kadın cinayeti yok' diyenlerle, mafya-devlet hesaplaşmasını kadın bedeni ve hayatı üzerinden yürütenlerle, İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece yarısı çekilmeye kalkanlarla aynı kişiler olduğunu iyi biliyoruz. Nadira Kadirova AKP' vekili Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunuyor, Yelda Kaharman AKP vekili Tolga Ağar'la görüştükten hemen sonra ölü bulunuyor, Gülistan Doku ise hala bulunamıyor(!) Bu cezasızlık hayatlarımıza mal oluyor. Bu kirli iktidar-erkek ilişkileri hayatlarımızı 'yok' sayıyor. Devlet kadınları, LGBTİ+'ları şiddetten koruma, failleri etkin cezalandırma yükümlülüğünden caydığını açıkça ilan ederek katilleri sevindirirken biz de hayatlarımız için, erkek adalet değil gerçek adalet için, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için isyandayız.

Bugünden 1 Temmuz'a her hafta ses çıkaracağız. Bu hafta hem sosyal medyada hem sokaklarda: #failiserbest "