30 Eylül 2024 Pazartesi

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nden ortak mücadele çağrısı

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, her türlü antidemokratik uygulamaların siyasi darbe olduğunu vurgulayarak, ortak mücadele çağrısı yapıldı.

HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülerek tutuklanmasına yönelik protestolar sürüyor.

"Halkların iradesi gasbedilemez" pankartıyla Kadıköy Beşiktaş iskelesinde buluşan İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, siyasi darbeye tepki gösterdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Devrimci Parti alana "HDP umuttur umut dimdik ayakta", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla girdi.

HDP Milletvekilleri Dersim Dağ ve Musa Piroğlu, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut ile çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, HDP Milletvekili Leyla Güven'in fotoğrafları ve "Yargı süreci değil darbe süreci", "İrademe, vekilime dokunma", "Saray rejimi yenilecek halklar kazanacak" yazılı dövizler taşındı.

DAĞ: GİDECEK OLAN ONLAR, KAZANACAK OLAN BİZLERİZ
Eylemde HDP Milletvekili Dersim Dağ, Kürtçe yaptığı konuşmada, AKP-MHP iktidarının politikalarına tepki gösterdi. Kürt halkı ve demokratik güçler olarak 100 yıldır faşizme karşı direndiklerini söyleyen Dağ, "Bu direniş daha da büyüyecek. Amacına ulaşacak. Gidecek olan onlar, kazanacak olan bizleriz. Kadınların gençlerin halkların mücadelesi kazanacak. Onlar HDP şahsında halkların mücadelesini yok etmek istiyorlar, HDP'yi bitirmeye çalışarak kendi iktidarlarını ayakta tutmaya çalışıyorlar" diye vurguladı.

PİROĞLU: İKTİDAR HDP ÜZERİNDEN BU ÜLKENİN İNANÇLARINA SALDIRIYOR
İktidarın özellikle pandemi koşullarındaki politikalarının sermaye için işçileri ölüme göndermek olduğuna dikkat çeken HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, iktidarın işçi emekçi, halklara düşman politikalarına tepki gösterdi. "Artık açığa çıkmıştır iktidar HDP'ye saldırmıyor. HDP üzerinden bu ülkenin inançlarına saldırıyor" diyen Piroğlu, tüm toplumu hedef alan bu saldırılara karşı ancak emek ve demokrasi güçlerinin Kürt halkıyla mücadele ederek karşı koyacaklarını kaydetti.

"Amerika, Meksika, Türkiye ayakta, halklar direniyor. Tarih diz çökmediğimize tanıklık etti" diye konuşan Piroğlu, bu düzeni yıkmak için birleşik mücadele çağrısı yaptı ve ekledi: "Biz kazanacağız iktidar kaybedecek! Biz kazanacağız Saray yıkılacak!"

AYDOĞAN: EMEKÇİLER OLARAK FAŞİZME KARŞI BURADAYIZ
Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da tarih boyunca emek, demokrasi ve barış mücadelesi yürüttüklerini dile getirdi. "Bu yüzden faşizmine karşı emekçiler olarak buradayız" diyen Aydoğan, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

'HER TÜRLÜ DARBEYE HAYIR DİYORUZ'
Basın metnini okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayfer Koçak, AKP-MHP iktidarının saldırılarını hatırlatarak, "Bizler her türlü darbeye her şartta hayır diyen İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri olarak; bütün bu antidemokratik uygulamaları siyasi darbe olarak nitelendiriyoruz. Aynı zamanda bu ülkenin seçmenleri olarak seçmen iradesine yapılan bu hukuksuzluğu kabul etmediğimiz gibi faşizm ve ırkçılığa karşı dünya halkları ayakta iken ülkemizi uluslararası alanda siyasi darbeler ülkesi haline getirilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Birleşik mücadelenin önemine dikkat çeken Koçak, kamuoyuna şu çağrıyı yaptı: "Tüm muhalif kesimleri sıranın kendisine gelmesini beklemeden ortak mücadeleye ve alanlarda birleşmeye çağırıyoruz."

Eylem, "Seçimle geldiler devrimle gidecekler", "Faşizme karşı omuz omuza", "Fasit AKP işbirlikçi MHP", "Hırsız, katil AKP" sloganları, alkış ve zılgıtlarla sona erdi.