1 Ekim 2024 Salı

İstanbul Adliyesi önünde tutsaklar için çağrı

İstanbul Adliyesi önünde gerçekleşen Adalet Nöbeti'nde tutsaklara yönelik işkencenin sona ermesi çağrısı yapıldı. 

Tutsaklara yönelik sistematik işkenceler artarak devam ediyor. Tutsaklar hapishanelerde zulme direnirken, tutsak yakınları da başlattığı Adalet Nöbetleriyle tutsakların sesine ses olmaya çalışıyor. 

İstanbul'da 3 tutsak annesinin başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor. Her Perşembe İstanbul'un çeşitli noktalarında eylem yapmaya çalışan aileler, tutsakların taleplerini dile getiriyor. Anneler bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm'ün de katılımıyla bu hafta Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde nöbet tuttu. 

Söz alan Gülüm, hapishanelerden her gün "Bizi kurtarın" seslerinin yükseldiğine dikkat çekti. Bir yandan hasta tutsakların tahliye edilmeyerek ölüme gönderilirken diğer yandan kötü muamele ve işkenceyle tutsakların ölüme sürüklendiğini kaydeden Gülüm, "En son Silivri Cezaevi'nde yaşananlar hepimizin gözü önünde. Önce reddettiler, hiçbir şey olmuyor dediler. Ama arkasından savcılık talimatla orada ne olduğunu araştırıyoruz dedi. Bu araştırmanın derinleşmesini ve düzgün bir soruşturma yürütülmesini istiyoruz. Cezaevinde yaşananlar aleni, açık, üstünün örtülemeyeceği seviyede artık. Başka cezaevlerinden de bu sesler yükseliyor" dedi. 

Tutsaklara yönelik işkencenin, ölüme sürüklemenin, intihara zorlamanın derhal durdurulmasını isteyen Gülüm, Silivri başta olmak üzere hapishanelerde yaşananlara ilişkin tutsak yakınlarına bilgi verilmesini istedi. 

Tutsak yakınları ise tutsakların talebi kabul edilene dek adalet mücadelesini sürdüreceklerini belirtti.