22 Eylül 2024 Pazar

İstanbul Adalet Nöbeti eylemi: Faşizmi yeneceğiz

Tutsak yakınlarının İstanbul Sancaktepe'deki Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu, "Devlet, Kürtler ve hapishanelerdeki tutsaklardan intikam almak istiyor. Mücadelemizi yürütmeye devam etmeliyiz, mutlaka bu faşizmi yeneceğiz" dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle başlatılan Adalet Nöbetleri devam ediyor. Birçok kentte sürdürülen nöbete katılanlar direnişi büyütme mesajı verdi.

Tutsak yakınlarının İstanbul Sancaktepe'de sürdürdükleri Adalet Nöbetini 46'ıncı gününde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Mazlum Doğan'ın ablası Serap Mutlu Doğan, Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), DEM Parti Bursa İl Örgütü, Tevgera Jinên Azad (TJA), DEM Parti Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Sultanbeyli, Pendik, Sarıyer, Şişli ilçe örgütleri ziyaret etti.

DEM Parti Sancaktepe İlçe binasındaki nöbet eyleminde, "Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım" ve "Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartları asıldı. Kürtçe-Türkçe "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükler giyen nöbet eylemindeki tutsak yakınları, "Jin jiyan azadî", "Bijî berxwedana zindanan" ve "Bijî serok Apo" sloganları attı.

15 günlük aralıklarla farklı noktalarda devam ettirilen Adalet Nöbeti eylemi yarından itibaren DEM Parti Esenyurt İlçe binasında sürdürülecek.

Sancaktepe'deki nöbet eyleminin son gününde düzenlenen panelde, Adalet Nöbeti eylemcilerinden Fince Akman, DEM Parti milletvekili Çiçek Otlu, ÖHD avukatlarından Ahmet Özcan söz aldı.

TUTSAK YAKINI AKMAN'DAN ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
Tutsak yakını Akman, hapishanelerde açlık grevlerinin devam ettiğini hatırlattı, "Tüm halklar, anneler bu eyleme destek ve ses vermesi gerekiyor. Tutsak yakınları olarak bu mücadeleyi ortak bir şekilde yürütelim" dedi.

OTLU: SESLERİNİ YÜKSELTMEYE DEVAM ETMELİYİZ
Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri anarak sözlerine başlayan DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu, devletin Kürt halkı ve hapishanelerdeki tutsaklardan intikam almak istediğini vurguladı.

Tecridi gündemleştirmek için 1 Şubat günü Van ve Kars olmak üzere iki koldan yürüyüş başlatılacağını hazırlatan Otlu, "İmralı'daki politik ölüm koridorunun açılması, bir ses duymaksa hedefimiz tüm il ve ilçe örgütlerimiz bu tecridi herkese anlatmalı" çağrısında bulundu. Tutsakların sesine ses olmak gerektiğini ifade eden Otlu, "Hapishanelerde bulunan arkadaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Hapishanelerde tecrit giderek derinleşirken bir yandan da hasta tutsakların sayısı artıyor. Adli Tıp Kurumları ölüm merkezi olmuş. 'Hapishanede kalamaz' denilmesine rağmen arkadaşlarımız hala hapishanelerde tutulurken, Hizbullahçıları tahliye ediyorlar. Bu adaletsizliğe ve eşitsizliğe öfke duymalıyız. Mücadelemizi yürütmeye ve onların sesini yükseltmeye devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

'FAŞİZMİ YENECEĞİZ'
İmralı Hapishanesinde uygulanan tecrit politikasının bugün tüm topluma yayıldığını belirten Otlu, "Sayın Abdullah Öcalan'dan 35 aydır haber alınamıyor. Devlet Kürt halkını tecrit etmek istiyor. İşçi ve emekçileri tecrit etmek, yani biat ettirmek istiyor. Önce hapishanelerde tecridi başlattı. Tecrit demek her şeyden izole etmek demektir. Bu mücadeleyi geriye düşürmek için tecrit uygulanıyor. Oturup ailelerimizin taleplerine yoğunlaşmalıyız. İçeride ağırlaştırılmış bir tecrit var. İlk başta,  gözümüz kulağımız İmralı'da, daha sonra da tüm hapishanelerde olmalı. Adalet Nöbeti annelerini yalnız bırakmayalım. Mutlaka bu faşizmi yeneceğiz" dedi.

ÖZCAN: TUTSAKLARIN TEK TALEBİ ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ
ÖHD avukatlarından Ahmet Özcan da, 27 Kasım'dan bu yana Marmara Bölgesi'ndeki 20'ye yakın hapishaneye giderek rapor hazırladıklarını belirtti, "Bu süreçlerde müvekkillerimizle görüşme sağladığımızda, tutsakların tek bir talebi var, o da İmralı Adası'nda tutulan Abdullah Öcalan'dan haber alınması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması" diye konuştu.

'ABDULLAH ÖCALAN İLE DİYALOG KURULMALI'
Açlık grevlerinin ardından tutsak üzerindeki baskı ve hak ihlallerinin arttığına işaret eden Özcan, tecridin insan haklarına aykırı olduğunu belirterek, ÖHD olarak bu konuda yakın zamanda CPT'ye başvuru yaptıklarını hatırlattı. Özcan, "Tüm başvurular hukuksuz bir şekilde yanıtsız bırakılmıştır. Sayın Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit insan haklarına aykırıdır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Barışın olması sayın Abdullah Öcalan ile diyalogdan geçiyor" şeklinde konuştu.

KÜÇÜK: ŞOVENİZMLE ZEHİRLENEN İŞÇİ VE EMEKÇİLERE TECRİT KARŞITI MÜCADELEYİ ANLATMALIYIZ 
Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) adına söz alan Mürüvet Küçük, mücadeleyi büyüttüğümüz oranda direnişin anlam kazanacağını ve somut kazanımlar elde edileceğini söyledi. Mücadelenin sadece tutsak yakınlarına bırakılmaması gerektiğini belirten Küçük, "Birleşik Mücadele Güçleri olarak bu direnişin bir parçası olma, şovenizmle zehirlenen işçi ve emekçilere anlatma, bu tecridin sadece Kürt özgürlük mücadelesine, Kürt halk önderine dönük olmadığını, Türkiye'de halka dönük tecridin dolaysız ilişkisi olduğunu, sesini çıkaran işçi, kadın, sömürüye, baskıya itiraz eden herkesin yolunun cezaevinden geçebileceği mesajı veriyor devlet. Bunları anlatmamız gerekiyor. BMG adına bunun için özel bir çaba içerisinde olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi. 

Adalet Nöbeti eylemi yarından itibaren DEM Parti Esenyurt İlçe binasına taşınacak.

ADALET NÖBETLERİNE DESTEK ZİYARETLERİ SÜRÜYOR
Van, Diyarbakır, Mardin, Mersin ve Adana'da tutsak yakınlarının adalet nöbeti eylemleri sürüyor. Van'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl binasında eylemlerinin 54. gününde olan tutsak yakınlarını DEM Parti Tuşba İlçe Örgütü ziyaret etti.

Adana'daki Adalet Nöbeti eylemi ise 55. gününde. Barış Annelerinin sürdürdüğü eyleme, Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER) üye ve yöneticileri ile DEM Partililer destek verdi.

Diyarbakır'da 54 gündür DEM Parti Bağlar ilçe binasında Adalet Nöbetinde olan tutsak yakınlarını, Mezopotamya Dil Ve Kültür Araştırma Derneği ve Amed Kürt Enstitüsü yöneticileri ziyaret etti.

Tecridin dünyaya duyurulması gerektiğini belirten MED-DER yöneticileri, "İnanıyoruz ki annelerin bu eylemi ile siyasi tutsaklar ve önderliğin üzerindeki tecrit kırılacaktır" dedi. Kürtçe şarkılarla süren nöbetteki tutsak yakınları, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadeleyi sürdürecekleri mesajını verdi.

Mersin'de Çukurova TUAY-DER binasında 55 gündür devam eden Adalet Nöbetini, Barış Anneleri, DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ziyaret etti. Barış Annesi Şemsa Acar, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve tutsaklar üzerindeki tecridin kaldırılması için 55 gündür eylemde olduklarını hatırlattı, "Var olduğumuz, nefes aldığımız sürece mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Mardin'de DBP Mardin il binasında tutsak yakınları ve Barış Anneleri tarafından sürdürülen eylemi de çok sayıda kişi ziyaret etti.