23 Eylül 2024 Pazartesi

'İsrail'in Filistin'e, Türkiye'nin Rojava'ya saldırısını kabul etmiyoruz'

Esenyurt'ta bir araya gelen çok sayıda kişi; ezilen halklarla dayanışmaya, emperyalist savaşlara ve yayılmacılığa karşı mücadele çağrısı yaptı.

İstanbul'un Esenyurt ilçesi Tabela Meydanında, Filistin halkıyla dayanışma eylemi düzenlendi. Siyonist İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırım saldırılarına tepki gösterilen eylemde, Hamas'ın kadınları, çocukları ve sivil halkı hedef alan saldırılarının da asla onaylanamayacağı kaydedildi.

Eylemde şu talepler sıralandı:
🔹"Türkiye'nin İsrail'le yaptığı bütün anlaşmalar iptal edilmeli ve Filistin halkına somut destek verilmelidir.
🔹ABD ve NATO'nun ülkemizdeki üsleri sökülmeli, emperyalistlere bağımlılığı içeren tüm ikili anlaşmalar iptal edilmelidir.
🔹Rojava'ya yönelik operasyonlara ve savaş politikalarına son verilmeli ve Kürt sorununun eşit haklara dayalı demokratik çözümü için Kürt halkının meşru talepleri koşulsuz kabul edilmelidir.
🔹Bölgede işgalci konumunda bulunan bütün emperyalist ve gerici güçler askerlerini geri çekmelidir. Halklar kendi geleceklerine kendileri karar vermelidir.
🔹İsrail'in işgali ve savaş son bulmalı, Filistin halkının talepleri kabul edilmelidir."

'FİLİSTİN VE ROJAVA'YA SALDIRILARI KABUL ETMİYORUZ'
İşçi ve emekçilere, emek ve demokrasi güçlerine şu çağrı yapıldı: "Ezilen halklarla dayanışmaya, haksız emperyalist savaşlara ve yayılmacılığa karşı mücadeleye! Bizler Türkiye'nin devrimci, ilerici güçleri olarak Filistin halkının yanında olduğumuzu, bu haklı ve meşru direnişi sahiplendiğimizi yeniden haykırıyoruz. Siyonist İsrail'in sömürgeci, işgalci tutumuna karşı sesimizi yükseltiyoruz. İsrail'in Filistin'e saldırısını ve Türkiye'nin Rojava'ya saldırısını kabul etmiyoruz."