19 Eylül 2024 Perşembe

İsrail Nuseyrat'ta UNRWA okulunu bombaladı

Siyonist İsrail Nuseyrat mülteci kampında yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı UNRWA okulunu bombaladı, en az 39 Filistinli katledildi. FHKC, ABD Başkanı Biden'ın bu katliamda ortaklığına dikkat çekerek, "Joe Biden tarafından yönetilen ABD, siyonist savaş suçlularını korumak ve halkımıza dönük soykırım savaşını desteklemek için yalanlarına ve kandırmacalarına devam ediyor" dedi.

Siyonist İsrail'in Filistin halkına dönük soykırım saldırıları sürerken, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat mülteci kampını vurdu.

Kampta yer alan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı'na ait, yerinden edilen Filistinlilerin barındığı bir okula düzenlenen bombalı saldırı sonucu en az 39 Filistinli katledildi, onlarca kişi ise yaralandı.

Saldırıda katledilenlerin cenazelerinin ve yaralıların El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne götürüldüğü belirtilirken, hastanenin kapasitesinin üç katı yaralı ve hastalarla dolduğu öğrenildi.

FHKC: JOE BIDEN NUSEYRAT KATLİAMININ ORTAĞIDIR
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın Nuseyrat okul katliamında işgal devletinin ortağı olduğunu vurguladı.

UNRWA okulunun işgal devletinin katliamları sonucu yerinden edilen yüzlerce aileye sığınak işlevi gördüğü ifade edilen açıklamada, okulun UNRWA tarafından resmen bir sığınma merkezi olarak ilan edildiği ve işgal devletinin bu durumun farkında olduğu kaydedildi.

Açıklamada, işgal devletinin okulu bombalamasının Amerikan desteği olmadan gerçekleşemeyeceği ifade edilerek, "Joe Biden tarafından yönetilen ABD, siyonist savaş suçlularını korumak ve halkımıza dönük soykırım savaşını desteklemek için yalanlarına ve kandırmacalarına devam ediyor" denildi.