30 Eylül 2024 Pazartesi

İsrail Konsolosluğu önünde açıklama

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları, Sayinist İsrail'in ABD'nin desteği ile Filistin'e gerçekleştirdiği saldırı ve işgali protesto etti.

Emperyalizme ve Siyonizme Karşı Filistin Dostları, Siyonist İsrail'in Batı Şeria'da siyonist yerleşimlerden başlayarak bölgenin yüzde 30'una ulaşan bir alanı ilhak etme planını protesto etti. 

Levent metro çıkışında toplunan kitle, İsrail Konsolosluğu önüne yürüdü. 

Burada açıklama yapan Naz Şakar, başından beri Siyanist İsrail'in yıkılmasını savunduklarını belirtti.

"Haklılığımız, bugün bir kez daha kanıtlanıyor" diyen Şakar, şöyle devam etti: "Tekrar söylüyoruz: İsrail, her fırsat bulduğunda topraklarını, çevresindeki halkların yaşadığı yerleri 'fethederek' genişleten ve bunu gelecekte de yapacak olan bir oluşumdur. Manifestomuzda İsrail'in bir kanser hücresi olduğunu söylemiştik. bir kez daha tekrarlıyoruz, bir kanser hücresi ile bir arada yaşamak mümkün değildir. İsrail, yıkılmalıdır!

"Bunu yapabilecek olan güç, Filistin halkının kahramanlığı, Filistinli direniş örgütlerinin kararlılığı ve Filistin halkının dostlarının sabırlı ve inatçı destekleri olacak."

Filistin'de yaşanan sorunun Türkiye halklarının da sorunu olduğunu söyleyen Şakar, "Filistin halkının mücadelesine olan desteğimiz, nehirden denize özgür, laik ve sosyalist bir Filistin kurulana dek sürecek" dedi.