23 Eylül 2024 Pazartesi

İsrail 3 Filistinli genci katletti

İsrail Güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde sivil bir araca ateş açarak 3 Filistinli genci katletti. Gerçekleştirilen saldırıya ilişkin FHKC, El Aksa Şehitleri Tugayları ve Filistin Dışişleri Bakanlığı açıklamalar yaptı.

Filistin Sağlık Bakanlığı açıklama yaparak, İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde 3 Filistinliyi ateş açarak öldürdüğünü belirtti. Sosyal Medya yayınlanan görüntülerde aracın tarandığı görülüyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan El Aksa Şehitleri Tugayları katledilen Ashraf Mabslat, Atham Mabrok ve Muhammed El Dakhil'in savaşçıları olduğunu açıkladı. El Aksa Şehitleri Tugayları'na bağlı Şehit Nidal El Amudi Tugayı, Gazze'de açıklama yaparak, Tüm askeri hücrelerini harekete geçmeye çağırdı. "İşgalin gerçekleştirdiği suikast suçuna her türlü imkanla yanıt vermeye çağırıyoruz" dedi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı'da açıklama yaparak "Nablus'taki infazı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de konuya ilişkin yaptığı açıklamada katledilen gençleri andı. FHKC "ABD yönetiminin işgale sağladığı destek ve koruma olmasaydı, işgal suçları ve halkımıza yönelik zulüm bu kadar tehlikeli boyutlara ulaşamazdı" dedi.

FHKC, halklara çağrı yaparak şunları belirtti, "Bu ırkçı, sömürgeci işgale karşı uzun ve amansız bir savaşa hazırlanmaya çağırıyoruz. İşgali planlarını boşa düşürmenin ve bir halk direnişi programı benimseme ihtiyacı halkımız için elzem durumdadır."

3 Filistinli gencin cenazesi Rafidia hastanesinden alınarak binlerce kişinin katılımıyla defnedildi.