24 Eylül 2024 Salı

İspanya'da halk katledilen LGBTİ+ Samuel Luiz için sokaklara döküldü

İspanya'da halk, homofobik saldırıda katledilen Samuel Luiz için sokaklara döküldü.

24 yaşındaki hemşire yardımcısı olan LGBTİ+ Samuel Luiz, Cumartesi günü sabah saatlerde İspanya'nın A Coruna kasabasındaki bir gece kulübünün yakınlarında bir grup tarafından saldırıya uğradı. Darp edilen Luiz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Saldıranların, Luiz'e karşı homofobik ve aşağılayıcı sözler söylediği belirtiliyor. Bu nedenle saldırının bir nefret suçu olabileceği üzerinde duruluyor.

Homofobik saldırıya karşı Pazartesi akşamı Madrid ve Barcelona'da halk sokaklara döküldü.

Podemos partisi Twitter'da, "Samuel'in A Coruna'daki yaşamına son veren LGBTİ+ fobik saldırıya verilen yanıt çok büyük" dedi.

A Coruna'nın bulunduğu bölgedeki yerel hükümet temsilcisi Jose Minones, polisin ne olduğunu çözmek ve failleri yargıya teslim etmek için çalıştığını söyledi.

İSPANYA'DAKİ NEFRET SUÇLARI
İçişleri Bakanlığı verilerine göre İspanya'da 2019'da cinsel yönelim veya cinsiyet kimliğiyle ilgili 278 nefret suçu rapor edildi.

Tabloda bir önceki yıla göre yüzde 8,6 artış olduğunu gösterilirken, Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı, nefret suçlarının yalnızca küçük bir bölümünün polise bildirildiği konusunda uyarıyor.