30 Eylül 2024 Pazartesi

İspanya-Fas sınırındaki mülteci katliamına ASM'den tepki

Avrupa Sürgünler Meclisi Fas-İspanya sınırında göçmenlerin üzerine ateş açılmasına tepki gösterdi. Göçün sebebinin sömürü ve baskı sistemleri olduğu belirtilen açıklamada, katliama tepki gösterildi, "Mülteciler ve sürgünler üzerindeki baskı ve şiddete son" çağrısında bulunuldu.

Kuzey Afrika'da bulunan özerk il statüsündeki İspanya toprağı Melilla'da göçmenlere yönelik katliama Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM) tepki gösterdi. İnsanlık suçu yaşandığı vurgulanan açıklamada, "Melilla'ya Fas sınırından geçmeye çalışan göçmenlere İspanya polisi kurşun yağdırdı, 37 mülteci hayatını kaybetti. Başbakan Sanchez'in mültecileri katleden polislere teşekkür etmesi, ırkçı ve faşist bir politikadır" denildi.

Saldırıda yüzlerce mültecinin yaralandığı belirtilen açıklamada, "Yoksulluktan, yokluktan ve savaşlardan kaçan insanların yaşadıkları sorunların ve göçün sebebi, sömürü ve baskı sistemleridir. ASM olarak İspanyol polisinin katliamcı şiddetini kınıyoruz. Sığınma hakkı, insan hakkıdır! Mülteciler ve sürgünler üzerindeki baskı ve şiddete son" ifadelerine yer verildi.