23 Eylül 2024 Pazartesi

İsmail Beker hakkında 13 yıl hapis cezası istendi

Yanında çalışan göçmen kadına tecavüz girişiminde bulunan ve kadın dayanışmasıyla engellenen diş hekimi İsmail Beker, hakkında üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli delile ulaşıldığı vurgulanarak 13 yıl hapis istemiyle dava açıldı. 

Kadıköy'de yanında çalışan yabancı uyruklu kadına yönelik tecavüz girişiminde bulunan diş hekimi İsmail Beker hakkında, "mala zarar verme" ve "basit cinsel saldırı" suçlarından 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Gazeteci Seda Nur Günaydın'ın haberine göre konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Başsavcılığın hazırladığı iddianamede doktorun üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli delile ulaşıldığı vurgulanırken dayak atılıp görüntüleri sosyal medyada paylaşılan şüpheli doktorun yargılanmasına İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

NE OLMUŞTU?
İstanbul'un Kadıköy ilçesinde diş doktoru İsmail Beker'in, muayenehanesine temizliğe gelen yabancı uyruklu kadın, balkona seslenerek tecavüze uğradığına yönelik yardım istemişti. Sesin üzeride muayene önüne gelen çok sayıda kadın dayanışma göstermiş, Beker'in kaçmasını engellemiş ve sokakta teşhir etmişti. 

Beker, gözaltına alınırken, göçmen kadının kendisine iftira attığına yönelik karalama kampanyasına başlamıştı. Göçmen kadınla sosyal medyada dayanışma gösterenler Beker'in yakınları ve özel olarak örgütlenen kişiler tarafından hedef alınmış, polise verilen görüntüler kesilip biçilerek kadının iftira attığına yönelik bir algı yaratılmaya çalışılmış, ana akım medyada da Beker aklanmaya çalışılmıştı. 

ÖDENMEYEN PARASINI ALMAK İÇİN MUAYENEYE GİTTİ
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamede müştekinin şüphelinin yanında işe başladığı, kalacak yeri olmadığı için şüpheliyle aynı evde kaldığı, bunun için temizlik şirketinin yetkilisiyle görüştüğü ve 4 bin 500 TL para alacağı, şüphelinin ise kendisine parasını ödemediği ve bundan dolayı müştekinin işten ayrılmak istediği aktarıldı.

Olay günü müştekinin parasını alarak gitmek istediğinin belirtildiği iddianamede müştekinin telefona aldığı ses kaydını şüpheliye dinletmek istemesinin üzerine şüpheli diş doktorunun müştekiye cinsel saldırıda bulunduğu, bunun üzerine ise müştekinin balkona kaçarak "yetişin bana tecavüz ediyorlar" şeklinde bağırdığı açıklandı.

İFTİRAYI GEREKTİREN BİR DURUM YOK
Hazırlanan iddianamede olayla ilgili toplanan tüm deliller, kamera kayıtları, müştekinin tüm aşamalardaki istikrarlı beyanları, tanık beyanları ve şüphelinin kısmi ikrarı ve diğer deliller değerlendirildiğinde şüpheliye iftira atılmasını gerektiren bir husumet bulunmadığı ve Türk toplum yapısındaki yerleşmiş değerler ele alındığında müştekinin ifadelerinin değerlendirilmesinde kamu yararı olduğu değerlendirildi.

İddianamede şüpheli Beker'in üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli delil oluştuğu kararlaştırılarak "Mala zarar verme" ve "Basit cinsel saldırı" suçlarından 13 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.