1 Ekim 2024 Salı

İslahiye Hapishanesi'nde açlık grevi 17'nci günü geride bıraktı

İslahiye T Tipi Hapishanesi'nde 7 tutsağın baskı ve şiddete karşı başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, 17'nci gününü geride bıraktı.

Antep İslahiye T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde İlhami İşçi, Uğur Ürün, Zennar Demir ve Rojhilatlı Hiccet Umui'nin baskı ve şiddete karşı başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 17'nci, Reşit Dayan ve Uğur Uyar'ın 12'nci ve Ümit Özen'in ise 9'uncu gününü geride bıraktı.

Avukatları aracılığıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şubesi'ne başvuran tutsaklar, hapishane girişinde çıplak arandıklarını, günlük sayımlarda ayakta, askeri düzen şeklinde sesli komut ile sayım dayatıldığını, bunu kabul etmediklerinde fiziki şiddet uygulandığını, telefon ve görüşme yerlerine gidiş-geliş sırasında askeri sıra şeklinde yürümeye zorlandıklarını duyurdu.

Başvurunun ardından tutsakları ziyaret eden İHD Antep Şube Başkanı Sinan Taştekin, açlık grevindeki tutsaklara yeteri kadar şeker, tuz, limon verilmediğini, bu sebeple eylemin ölüm orucu şeklinde devam ettiğini belirtmişti.